Ministerul Sanatatii a suplimentat cu inca 35.000 numarul de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sanatatii a decis masuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea si tratarea imbolnavirilor prin gripa, una dintre acestea fiind aprobarea de catre ministrul Victor Costache a suplimentarii cu inca 35.000 a numarului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire, informeaza un comunicat transmis sambata de catre Ministerul Sanatatii, relateaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, pana la data de 19 ianuarie, un numar de 1.447.831 de persoane cu risc de imbolnavire au fost imunizate antigripal din cele 1.500.000 doze achizitionate de MS.

De asemenea, a fost organizata o colaborare interdisciplinara cu Institutele de Boli Cardiovasculare din Bucuresti, Cluj Napoca, Targu Mures, Timisoara, dar si cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac si respirator prelungit pentru persoanele cu insuficienta respiratorie severa – ECMO. Aceasta este o tehnologie moderna folosita ca suport in astfel de situatii, mai precizeaza comunicatul Ministerului Sanatatii.

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a informat, joi, ca au fost raportate la nivel national 1.389 cazuri de gripa clinica, mai putine cu 40% comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent, cand s-au inregistrat 2.314 cazuri. De asemenea, au fost raportate 19 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 6 mai multe fata de saptamana precedenta si cu 39 mai putine fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

INSP mai precizeaza ca a fost comunicat un deces nou confirmat cu virus gripal, iar de la inceputul sezonului 2019-2020 au fost inregistrate 3 decese confirmate cu virus gripal, din care 2 tip A, subtip (H1)pdm09 si 1 tip B.

„In sezonul precedent, in perioada similara, au fost inregistrate 34 decese confirmate cu virus gripal, din care 24 tip A, subtip (H1)pdm09, 6 subtip H3 si 4 A nesubtipat. De la inceputul sezonului au fost confirmate 243 cazuri de gripa: 29 cazuri gripa cu virus AH3, 32 cazuri gripa cu virus AH1, 52 cazuri gripa A nesubtipat, 130 cazuri gripa cu virus”, se mai mentiona in informarea INSP.

TAGGED:
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu