Ministerul Sanatatii a suplimentat suma pentru programul HIV/SIDA

Ministerul Sanatatii a alocat suplimentar, la sfarsitul lunii ianuarie, suma de 38.415.000 de lei pentru programul HIV/SIDA, urmand ca la rectificarea bugetara sa se realizeze corectiile la capitolele bugetare pentru celelalte programe, conform Agerpres.

“Avand in vedere faptul ca fondurile alocate pentru acest program pe trimestrul I au fost insuficiente ca urmare a trimestrializarii primite de la Ministerul de Finante, Ministerul Sanatatii a refacut sumele alocate pe alte programe si a alocat suplimentar, la sfarsitul lunii ianuarie, suma de 38.415.000 de lei pentru programul HIV/SIDA, urmand ca la rectificarea bugetara sa se faca corectiile la capitolele bugetare pentru celelalte programe”, a precizat MS prin intermediul unui comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei.

Reprezentantii MS sustin ca inca de la inceputul anului au fost depuse toate eforturile pentru a suplimenta fondurile acestui program, iar pacientii bolnavi de HIV/SIDA sa poata beneficia la timp de tratamentul adecvat.

“Conform procedurii, unitatile sanitare care implementeaza programul national de prevenire, supraveghere si control a infectiei HIV/SIDA sunt obligate sa se aprovizioneze cu medicamentele necesare”, mai sustine MS.

Potrivit sursei citate, in urma suplimentarii fondurilor, sumele totale alocate in judetul Prahova au fost de 3.048.000 lei, Suceava — 2.851.000 lei, Galati — 3.937.000 lei, Hunedoara — 4.344.000 lei, Vaslui — 2.752.000 lei, Cluj — 2.266.000 lei, Dolj — 3.535.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1