Ministerul Sanatatii: CE a avizat favorabil suspendarea temporara a exportului de vaccin ROR

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia Europeana a avizat favorabil, in procedura de urgenta, decizia de suspendare temporara a exportului intracomunitar in cazul vaccinului combinat care protejeaza impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei (ROR).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii transmis marti AGERPRES, decizia Comisiei Europene a venit la solicitarea ministrului Florian Bodog.

„Avand in vedere epidemia de rujeola cu care se confrunta tara noastra, dar si discontinuitatea in aprovizionarea cu vaccinurile obligatorii din calendarul de imunizare, in data de 27 aprilie 2017, autoritatile romane au notificat Comisiei Europene un proiect de Ordin care prevede blocarea exporturilor de vaccinuri, astfel incat sa fie asigurat necesarul de doze pentru protejarea copiilor din Romania. Dupa examinarea proiectului de act normativ, Comisia Europeana a considerat ca, in acest caz particular, solicitarea adoptarii in procedura de urgenta este justificata”, se arata in comunicat.

Ministrul Sanatatii a declarat ca va lua toate masurile necesare pentru ca pacientii romani sa poata beneficia la timp si in conditii optime de vaccinuri, dar si de medicamentele si tratamentele de care au nevoie.

„Din pacate, desi epidemia de rujeola a fost anuntata acum un an, Ministerul Sanatatii nu a luat masuri corespunzatoare si nu a facut niciun stoc de vaccin, pentru a suplimenta in judetele unde acest produs s-a epuizat. Asa am ajuns la situatia din acest moment, in care directiile de sanatate publica din 10 judete nu mai au stocuri de vaccin”, a spus ministrul Sanatatii, potrivit comunicatului de presa.

In proiectul Legii vaccinarii s-a prevazut asigurarea unui stoc de minimum 6 luni pentru aceste produse.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2