Ministerul Sanatatii da startul campaniei pro-vaccinare impotriva rujeolei in care vor fi implicate si autoritatile locale

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat luni ca, impreuna cu ministrul de Interne, Carmen Dan, va organiza marti o videoconferinta cu prefectii, presedintii de Consilii judetene si reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica si ai medicilor de familie din toate judetele pentru mobilizarea autoritatilor locale in campania de informare si sustinere a vaccinarii impotriva rujeolei (ROR), relateaza Agerpres.

“Ministerul Sanatatii, impreuna cu Ministerul de Interne, vom avea o videoconferinta cu prefectii, presedintii de Consilii judetene, directorii Directiilor de Sanatate Publica si reprezentanti ai medicilor de familie din toate judetele. Autoritatile locale, primariile vor fi invitate sa se implice in campania de vaccinare impotriva rujeolei”, a declarat ministrul Sanatatii, precizand ca sunt 400.000 de vaccinuri ROR in stoc.

Autoritatile locale vor trebui sa identifice copiii nevaccinati, precum si locatiile unde acestia vor fi imunizati efectiv, acolo unde nu exista unitati medicale. De asemenea, acolo unde nu exista personal medical, se va apela la voluntari.

Vor fi vaccinati copiii care nu au fost imunizati impotriva rujeolei, cu varste intre noua luni si 9 ani, acestea fiind grupele de varsta cele mai afectate de epidemie.

La un interval de doua saptamani se vor face evaluari in judete, iar acolo unde lucrurile nu evolueaza, unde sunt in continuare probleme vor fi luate masuri, a precizat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania pana vinerea trecuta este de 8.017, in crestere cu 370 fata de saptamana 3 — 9 iulie, cand erau raportate 7.647, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Cele mai multe cazuri — 1.214 — au fost inregistrate in judetul Timis, 1.109 — in Caras Severin, 999 — in Arad, iar cele mai putine in Maramures — doua, Botosani — trei, Vrancea si Constanta — cate patru.

Au fost inregistrate 31 de decese.

Cele 31 de persoane care au murit din cauza rujeolei erau din: Timis — opt, Arad — sase, Dolj — sase, Caras Severin — trei si cate una din judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si din Bucuresti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1