Ministerul Sanatatii face un apel catre cetateni pentru donarea voluntara de sange

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Sanatatii a facut marti un apel catre cetateni pentru donarea voluntara de sange, avand in vedere sesizarile primite in ultimele zile privind deficitul din unele unitati sanitare, transmite Agerpres.

„In lunile de vara, pe perioada concediilor si a muncilor agricole, sistemul se confrunta frecvent cu scaderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentandu-se cu 20-25% mai putini donatori fata de media obisnuita. Pe de alta parte, tot in aceasta perioada, exista o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operatiilor planificate. Ca urmare, se creeaza un dezechilibru intre cerere si cantitatile disponibile”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, potrivit unui comunicat remis presei.

Conform sursei citate, Ministerul Sanatatii vrea sa imbunatateasca modul de donare, astfel incat sa incurajeze din ce in ce mai mult donarea voluntara de sange.

Ministrul Sanatatii a cerut marti reprezentantilor Institutului National de Hematologie analizarea posibilitatii prelungirii programului de lucru la centrele de transfuzii, dar si cresterea numarului de utilizari a celor 5 centre mobile de recoltare achizitionate in anul 2009.

„Autocarele trebuie folosite nu numai in locuri publice. Trebuie sa se deplaseze la institutii, firme, pentru a recolta sange de la persoane voluntare, asa cum se procedeaza si in  alte tari europene. Fiecare autocar va deservi un numar de judete, iar activitatea va fi monitorizata atent in vederea cresterii numarului de donari si reducerii lipsei de sange’, a adaugat ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii va monitoriza cu atentie utilizarea acestora pentru imbunatatirea activitatii in mod continuu si a obtinerii rezultatului optim de la fiecare centru mobil de recoltare de sange.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2