Ministerul Sanatatii: Garzile efectuate de medici in afara programului de lucru, platite in baza legislatiei actuale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Medici_Conditiile de munca si de plata ale medicilor din Romania suporta multe imbunatatiri, iar misiunea MS este sa le puna in practica in cel mai scurt timp posibil – este reactia Ministerului Sanatatii la nemultumirile din sistem.

”Ministerul Sanatatii afirma clar si raspicat: conditiile de munca si de plata ale medicilor din Romania suporta multe imbunatatiri, iar misiunea institutiei noastre este sa le puna in practica in cel mai scurt timp posibil. In nota obisnuita de deschidere manifestata fata de medici, de pacienti si de reprezentantii acestora, vineri a avut loc o intalnire de lucru cu ‘Solidaritatea Sanitara’, in care au fost discutate aceste probleme”, precizeaza MS.

Potrivit sursei citate, garzile efectuate de personalul medical in afara programului de lucru vor fi facute de la 1 august pe baza unui contract de munca separat si platite in baza legislatiei actuale.

”Ministerul Sanatatii a initiat si un dialog cu Ministerul Muncii pe aceasta tema pentru a ne asigura in interesul personalului medical ca nu vor exista discrepante la plata contractelor de munca incheiate cu unitatile sanitare. La inceputul saptamanii viitoare va fi trimisa catre spitale o circulara care sa clarifice modul de redactare a acestor contracte in contextul prevederilor OUG 20/ 2016, asa incat procesul sa se desfasoare fara probleme. De comun acord cu reprezentantii sindicali a fost convenit un calendar de lucru prin care cererile lor sa fie incluse in modificarile ce vor fi aduse la Ordinul 870/ 2004, actul normativ care reglementeaza timpii de lucru si garzile din unitatile sanitare. Ministerul Sanatatii lucreaza in regim accelerat la aceste modificari, iar motivul este extrem de simplu: situatia actuala nu este normala. Asadar, odata incluse cererile si recomandarile in forma noua a OMS 870/ 2004, documentul va fi trimis conform legii spre consultare catre toate sindicatele, iar forma agreata va fi afisata in transparenta decizionala”, arata MS.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2