Ministerul Sanatatii: Nu exista o legatura intre imbolnavirea copiilor din Arges cu E-coli si vaccinari

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

mana-de-bebelusDiagnosticul de sindrom hemolitic-uremic pus in cazul copiilor transferati cu afectiuni grave de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti la Spitalul “Marie Curie” nu are nicio legatura medicala cu vaccinarea, precizeaza Ministerul Sanatatii. Precizarile MS vin dupa ce Corpul de control al premierului a constatat, in urma verificarilor efectuate in cazul copiilor diagnosticati cu SHU, ca au existat vaccinuri neautorizate.

“In literatura medicala de specialitate, cazurile de sindrom hemolitic-uremic presupuse a fi corelate cu o vaccinare sunt extrem de rare. In ultimii 15 ani, numarul acestora nu depaseste 10 la nivel mondial. Chiar si in aceste cazuri presupuse, manifestarile au aparut intr-un termen maxim de 14 zile de la vaccinare, nicidecum in termene de mai multe luni de la ultima vaccinare, cum este cazul copiilor din Arges. In plus, prezenta bacteriei E-coli enterohemoragice dovedita la copiii din Arges presupune ingerarea de produse neconforme si prezenta in tubul digestiv. In concluzie, Ministerul Sanatatii afirma ca nu poate fi facuta o legatura intre imbolnavirea copiilor din Arges cu E-coli enterohemoragic si vaccinari”, arata MS intr-un comunicat.

Reprezentantii MS considera ca asocierea in spatiul public a unor teme independente dintr-un raport de control risca sa puna in pericol campanii de vaccinare necesare pentru evitarea reaparitiei unor fenomene epidemice in Romania.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2