Ministerul Sanatatii: Numarul de cazuri de gripa, cu 3% mai scazut in perioada 17-23 decembrie decat in aceeasi perioada a anului trecut

Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute, an perioada 17-23 decembrie, a scazut cu aproape 3% fata de aceeasi saptamana a sezonului trecut, potrivit unui document al Ministerului Sanatatii, transmite Agerpres.

“La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, infectii respiratorii acute si pneumonii) a fost de 58.836, cu 2,9% mai mic comparativ cu cel anregistrat an aceeasi saptamana a sezonului precedent (60.591) si cu 35,2% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (90.895)” precizeaza sursa citata.

An saptamana 17-23 decembrie s-au anregistrat, la nivel national, 396 cazuri de gripa clinica comparativ cu 30 cazuri anregistrate aceeasi saptamana din 2017.

An perioada amintita, au fost anregistrate 12 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu una mai mult fata de saptamana anterioara si dublu fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la anceputul sezonului au fost confirmate 49 cazuri de gripa, mai raporteaza Ministerul Sanatatii.

Pana la data de 23 decembrie au fost vaccinate antigripal 1.176.452 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Foto: Televiziunea Medicala

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2