Ministerul Sanatatii: Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare la 1 aprilie

Reclame home 1
Reclame home 1

Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare de la 1 aprilie, data care va insemna totodata si deschiderea discutiilor pentru pachetul suplimentar de asigurari private de sanatate, a precizat joi Ministerul Sanatatii (MS) intr-un comunicat remis presei, conform Agerpres.

„Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a avut astazi o intalnire planificata cu delegatia Fondului Monetar International, reprezentantii Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene. Discutiile dintre reprezentantii MS si ai FMI, BM si CE s-au axat pe evaluarea modului in care se deruleaza acordul cu cele trei institutii internationale, in cadrul misiunii de revizuire a documentelor incheiate cu aceste institutii internationale.
In cadrul acestor discutii s-au evidentiat eforturile depuse de Ministerul Sanatatii pe parcursul anului 2013 pentru indeplinirea obiectivelor ce stau la baza reformei in sistemul de sanatate. Reprezentantii FMI, CE si ai BM au apreciat pasii facuti de Ministerul Sanatatii si faptul ca toate proiectele se afla in graficul asumat. In cadrul discutiilor, un accent important a fost pus pe introducerea pachetul de servicii medicale de baza, care va intra in vigoare de la 1 aprilie 2014, si care va insemna totodata si deschiderea discutiilor pentru pachetul suplimentar de asigurari private de sanatate”, se arata in comunicatul de presa al Ministerului Sanatatii.

De asemenea, partile au agreat pasii viitori pentru aprofundarea reformei in sanatate, care sa contribuie la crearea unui sistem public sanitar „echilibrat”, de natura sa respecte nevoile populatiei: achizitii publice centralizate, influenta bugetara a introducerii noii liste de medicamente compensate, reesalonarea unor programe nationale de sanatate ca urmare a impactului fiscal calculat.

La finalul discutiilor, reprezentantii FMI, CE si BM au reiterat faptul ca rezultatele obtinute sunt incurajatoare si creeaza premisele unei reformei profunde si serioase in sanatate.

Totodata, ministrul Eugen Nicolaescu i-a asigurat pe partenerii internationali ca politicile publice realizate de MS au fost si vor continua sa ramana in acord cu standardele Uniunii Europene, Programul de Guvernare si acordul pe care Romania il are cu organismele financiare internationale.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole