Ministerul Sanatatii pregateste si o noua lege antifumat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

fumatFumatul ar putea fi interzis complet in baruri si in cluburi, iar pretul tigarilor ar putea creste pentru a descuraja mai ales tinerii cumparatori.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces in Romania, iar tigarile se numara printre factorii de risc. “Legea Antifumat actuala nu corespunde standardelor europene si noi dorim sa promovam o noua lege antifumat”, a declarat Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Potrivit stiri.tvr.ro citata de romaniatv.net, noua lege antifumat ar urma sa interzica fumatul chiar si in baruri, prevede educatia si profilaxia in randul scolarilor, dar si marirea taxelor pentru tigari.

In Romania, una din trei persoane fumeaza. Ceea de inseamna ca peste 6 milioane de romani care nu au acest viciu sunt expusi zilnic la fum de tigara.

“Zilnic, in Romania, din cauza fumatului mor pana la o suta de oameni. Asta inseamna ca ar fi un avion plin cu pasageri care cade in fiecare zi. In mod normal, intr-o tara civilizata s-ar opri zborul acelei companii”, a declarat prof.dr. Dan Gaita, presedintele Forumului National de Preventie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    mai astia de la sanatate, poate totusi ne spuneti si cu cit contribuim -noi fumatorii – la bugetul de stat. eu de vreo 20 de ani dau cel putin un euro / zi si asta ca n-am bagat inca tot ce a fost “scris” pentru mine. fara accizele de pe tigari ,alcool si benzina nici o tara din lumea asta nu iese pe plus dpdv economic.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2