Ministerul Sanatatii: In sistemul romanesc exista 142 de unitati sanitare fara unitati de transfuzie sanguina autorizate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

test sangeIn sistemul sanitar romanesc functioneaza 108 unitati sanitare publice si 34 private fara unitati de transfuzie sanguina autorizate de DSP-uri, potrivit unei centralizari realizate de Ministerul Sanatatii. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, apreciaza ca situatia in care aceste unitati au fost ignorate ani la rand nu este acceptabila si a decis o serie de masuri de urgenta, se arata intr-un comunicat transmis AGERPRES.

”In perioada 2-12 august, departamentele de supraveghere din DSP-uri vor verifica toate unitatile de transfuzii neautorizate. Vor fi investigate motivele pentru care aceste unitati de transfuzii nu au autorizatie. DSP-urile vor stabili planuri de conformare in vederea autorizarii cu termen de maximum trei luni”, informeaza comunicatul MS.

Ministerul Sanatatii a realizat o centralizare a situatiei autorizarii unitatilor de transfuzii din spitalele romanesti publice si private. Pe de-o parte, ministerul a cerut situatiile de la Directiile de Sanatate Publica (DSP) din toate judetele, iar pe de alta parte a comparat aceste rezultate cu unitatile care primesc sange si produse sanguine de la Institutul National de Hematologie si Centrele de Transfuzii.

Unitatile neautorizate se vor supune unui plan de tranzitie care va stabili cum se vor desfasura transfuziile pana la indeplinirea normelor in vigoare. De exemplu, vor fi luate in considerare asigurarea serviciilor de catre un alt spital cu Unitate de Transfuzie Sanguina (UTS) autorizata sau de catre Centrul de Transfuzie Sanguina (CTS) judetean, redirectionarea pacientilor cu interventii chirurgicale care nu reprezinta urgente catre alte unitati sanitare sau alte masuri.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2