Ministerul Sanatatii: Studiul de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta Cluj a fost aprobat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte a avizat vineri studiul de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta Cluj, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, informeaza AGERPRES.

Spitalul Regional de Urgenta Cluj va avea 849 de paturi si va deveni un pol de nivel tertiar pentru reteaua de spitale din regiunea NV, destinat pacientilor critici si cazurilor complexe care necesita tehnologii si expertiza de nivel inalt.

SRU Cluj va fi construit in comuna Floresti, judetul Cluj, pe un teren intravilan aflat in administrarea Ministerului Sanatatii.

Valoarea investitiei este de aproximativ 500 milioane euro si se va realiza din fonduri externe nerambursabile de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sanatatii, precum si din alte surse constituite in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice.

„Este un pas important pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta Cluj. Urmatorul pas in realizarea acestui proiect este initierea, de catre Ministerul Sanatatii, a unei Hotarari de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a obiectivului de investitii. Dupa aprobarea acestui act normativ, Ministerul Sanatatii poate lansa procedura de achizitie de servicii de proiectare si constructie a SRU Cluj. In acelasi timp, continuam demersurile necesare pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgenta de la Iasi si Craiova”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit comunicatului de presa.

Potrivit MS, pentru proiectarea, supravegherea si constructia spitalelor regionale din Iasi, Cluj si Craiova, Romania va beneficia de sfaturile expertilor BEI, in urma unui acord semnat cu reprezentantii BEI la inceputul lunii iulie 2019.

„Cel mai avansat proiect este SRU Iasi, pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate, iar prin HG nr.290/ mai 2019 au fost aprobati indicatorii tehnico economici. Cererea de finantare a realizarii SRU Iasi este in curs de pregatire, astfel incat in luna septembrie urmeaza sa fie depusa la Comisa Europeana. Pentru Spitalul Regional Cluj Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obtinut Acordul de Mediu si sunt finalizati indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobati la sfarsitul lunii august in Guvern, urmand ca in luna octombrie sa fie depusa cererea de finantare si pentru acest spital la Comisia Europeana. De asemenea, se estimeaza ca pentru SRU Craiova cererea de finantare va fi depusa la Comisia Europeana in luna decembrie”, se mai arata in comunicat.

Foto: Ministerul Sanatatii

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole