septembrie 27, 2021

Ministerul Sanatatii va achizitiona 500.000 de doze de vaccin antigripal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Sanatatii va derula si anul acesta campania gratuita de vaccinare impotriva gripei de sezon si va achizitiona 500.000 de doze de vaccin antigripal, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.

“In anul 2014, Ministerul Sanatatii are in plan utilizarea unui numar de 500.000 de doze de vaccin pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. Bugetul estimat pentru achizitia celor 500.000 de doze de vaccin antigripal este de 7 milioane de lei. La inceputul acestei saptamani am lansat licitatia deschisa pentru achizitia dozelor de vaccin.

Vor fi vaccinate ca in fiecare an persoanele cu varste peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si afectiuni cardiovasculare, copiii si varstnicii institutionalizati, personalul medical si gravidele, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Ministerul Sanatatii va derula campania prin cabinetele medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi”, a precizat directorul de comunicare.

In ceea ce priveste vaccinarea antituberculoza, Oana Grigore a spus ca aceasta a inceput in cursul acestei saptamani.

“Ministerul Sanatatii a receptionat cele 513.000 de doze de vaccin antituberculoza pe care le-am achizitionat in acest an de la Institutul de Cercetare Dezvoltare din Bulgaria. DSP-urile au primit toate masurile care trebuie luate pentru derularea in conditii bune a campaniei de vaccinare. Vaccinul este utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinati si pentru vaccinarea de rutina a nou-nascutilor, conform calendarului de imunizare”, a explicat directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2