Ministerul Sanatatii va aloca in acest an 5 milioane de lei pentru achizitia de lapte praf

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Directiile de sanatate publica vor primi, in perioada urmatoarea, fonduri pentru a demara achizitia de lapte praf la nivel local, Ministerul Sanatatii alocand in acest sens 5 milioane de lei, informeaza MS, printr-un comunicat transmis miercuri.

In acest an, s-a hotarat ca produsul sa fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu varste cuprinse intre 0 si 12 luni, ale caror mame prezinta contraindicatii ale alaptarii (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, scleroza in placi, insuficienta renala sau cardiaca, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoza, mama infectata cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).

Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca si pana in prezent, pe reteta, de catre medicul de familie, se mai arata in comunicatul MS.

La sfarsitul anului 2010, la nivel national, exista un stoc de 200.000 kilograme lapte praf, cantitate suficienta pentru o perioada medie de cel putin 4 luni.

Pana la demararea noilor achizitii, Ministerul Sanatatii va redistribui cantitatile excedentare de lapte praf de la nivelul unor directii de sanatate publica la cele care au epuizat stocurile, mai informeaza MS, informeaza agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *