Ministerul Sanatatii: Vaccinurile antigripale nu au fost aduse toate; am asigurat si posibilitatea suplimentarii numarului de doze

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Sanatatii precizeaza ca nu toate vaccinurile antigripale au fost aduse, fiind vorba de patru transe, si a fost asigurata inclusiv posibilitatea suplimentarii numarului de doze, relateaza Agerpres.

“Nu au fost aduse toate. Se aduc in patru transe. Medicii de familie au fost informati de catre DSP-uri”, se arata intr-o informare transmisa, sambata, de MS.

Sursa citata adauga ca, in ultimii doi ani, numarul de vaccinuri achizitionate “a crescut constant”. “Anul acesta am luat 1.500.000 doze. In anul 2016 s-au luat 600.000. In 2018 – 1.300.000 doze”, mentioneaza ministerul. Potrivit aceleiasi surse, perioada optima de vaccinare este septembrie-noiembrie si se imunizeaza doar populatia cu risc de imbolnavire.

“Ministerul Sanatatii a facut acord cadru pentru patru ani si am asigurat necesarul, inclusiv posibilitatea suplimentarii numarului de doze – pe care am bugetat-o din economii. In ceea ce priveste vaccinarea copiilor sub trei ani, anul trecut a fost nevoie de 2.000 de doze care au si fost asigurate. Anul acesta sunt de aproximativ de cinci ori mai multe vaccinuri, pentru 9200 de copii”, se mai arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *