Ministerul Turismului: Este necesara o radiografie corecta a numarului de turisti din Romania si a confortului si sigurantei acestora

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Site-urile si platformele online vor fi obligate sa promoveze numai structurile de cazare clasificate iar aceasta prevedere din Legea turismului se impunea pentru ca este necesara o radiografie corecta atat asupra numarului de turisti din Romania cat si asupra nivelului de confort si siguranta de care beneficiaza acestia pe teritoriul tarii, se arata intr-un comunicat al Ministerului Turismului, remis joi AGERPRES.

“Statul roman are obligatia sa-i protejeze atat pe turistii romani, cat si pe cei straini care aleg destinatia Romania pentru vacantele lor. In acest scop, in Legea Turismului se regaseste obligativitatea site-urilor si a oricaror platforme online sa promoveze, in cazul persoanelor juridice, exclusiv structurile de cazare clasificate, iar in cazul persoanelor fizice structurile de cazare inregistrate la administratia publica locala competenta. In ceea ce priveste persoanele fizice, acestea vor inregistra spatiile de cazare doar prin completarea unui formular fie pe suport de hartie, fie online. Aceasta prevedere se impunea avand in vedere faptul ca trebuie avuta o radiografie corecta atat asupra numarului de turisti din Romania, dar si asupra nivelului de confort si al sigurantei de care atat turistii romani cat si cei straini beneficiaza pe teritoriul tarii noastre”, subliniaza sursa citata.

Potrivit ministerului de resort, pentru inregistrarea unitatilor de cazare ce apartin persoanelor fizice criteriile sunt foarte simplu de indeplinit si fac referire, printre altele, si la salubritatea spatiului astfel incat turistii sa fie cazati in conditii de igiena si siguranta.

Un alt scop pe care Ministerul Turismului il urmareste prin aceasta noua reglementare este de a avea o evidenta exacta a numarului de locuri de cazare din Romania.

Ministerul Turismului anunta ca nu a prevazut in Legea Turismului niciun fel de taxa sau conditii speciale pentru inregistrarea/clasificarea operatorilor economici, persoane fizice sau persoane juridice.

“Va supunem atentiei articolul 35, alin. 3 din Legea Turismului din care reies clar cele anterior mentionate: “Se interzice administratorilor oricaror forme de publicitate, inclusiv prin intermediul retelelor si instrumentelor electronice de comunicatie, total sau partial informatizate, site-urilor sau altor mijloace asemanatoare, contractarea/prestarea serviciilor de publicitate pentru promovarea, ofertarea si comercializarea serviciilor turistice fara ca beneficiarul acestora, operator economic din turism, sa faca dovada detinerii certificatului de clasificare/inregistrare emis in conditiile legii de catre autoritatea administratiei publice locale competenta sau a licentei de turism, dupa caz”, arata comunicatul citat.

De asemenea, la articolul 35, din Legea Turismului se precizeaza ca operatori economici din turism, persoane fizice, au obigatia sa se inregistreze la autoritatea administratiei publice locale competenta.

Legea Turismului urmeaza sa fie dezbatuta in comisiile din Camera Deputatilor urmand ca votul final sa fie dat in plen.

Actul normativ va intra in vigoare la 180 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, timp in care persoanele fizice sau juridice care inchiriaza in regim hotelier spatii de cazare se vor putea inregistra conform noilor reglementari, subliniaza MT.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2