Ministerul Turismului: O localitate din Maramures, introdusa in lista zonelor cu prioritate la investitii

Ministerul Turismului a promovat, alaturi de Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice, o Hotarare de Guvern care introduce inca sapte noi localitati in lista zonelor cu potential turistic ridicat, care vor avea prioritate la obtinerea finantarii nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, informeaza MT printr-un comunicat remis AGERPRES.

Zonele incluse, prin actul normativ adoptat in sedinta Executivului de miercuri, in lista unitatilor administrativ-teritoriale cu resurse turistice mari sau foarte mari sunt Breaza (judetul Buzau), Siriu (judetul Buzau), Oncesti (judetul Maramures), Mitreni (judetul Calarasi), Turcinesti (judetul Gorj), Hoghilag (judetul Sibiu) si Virsolt (judetul Salaj).

Zonele cu resurse turistice au sanse mai mari in atragerea finantarilor nerambursabile. Astfel, proiectele de infrastructura turistica vor fi promovate cu prioritate in cadrul programelor nationale, regionale si judetene de dezvoltare.

“Dezvoltarea sustenabila a turismului este una dintre prioritatile mele. Fiecare masura a Guvernului are in vedere cresterea potentialului turistic, iar pentru acest lucru investitiile sunt vitale. Prin Hotararea de Guvern adoptata, am crescut sansele ca zone cu adevarat minunate sa devina mai usor accesibile turistilor.

Cu banii pe care ii pot obtine gratie acestei noi clasificari, autoritatile pot dezvolta tot ceea ce inseamna infrastructura turistica. Suntem constienti ca avem nevoie de investitii in turism si dovedim acest lucru prin aceste masuri venite in sprijinul tuturor celor care cred in dezvoltarea Romaniei ca destinatie turistica majora”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potentialul turistic al unei zone este determinat de existenta resurselor turistice, fie ele naturale sau antropice, si este clasificat conform unei metodologii elaborate de Ministerul Turismului si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1