Ministerul Turismului: Turistii straini au cheltuit in Romania cu 162,5 milioane de lei mai mult, in T1

Reclame home 1
Reclame home 1

Turistii straini au cheltuit in Romania 1,3 miliarde de lei, in trimestrul I din acest an, cu 162,5 milioane de lei mai mult fata de aceeasi perioada din 2018, noteaza Ministerul Turismului, intr-un comunicat de presa, transmis vineri AGERPRES.

‘La nivel national, suntem la momentul la care Executivul actual a dovedit ca turismul este un sector prioritar care poate contribui din plin la cresterea economica! Pentru prima data dupa foarte multi ani, am dat startul unei noi politici de promovare si de dezvoltare a sectorului. Am realizat noi clipuri de promovare a destinatiei turistice Romania. Am pus bazele unei campanii viitoare care sa ne asigure vizibilitate in mediul online. In acelasi timp, redeschidem birourile externe de promovare turistica pentru a beneficia de o promovare adaptata fiecarei piete in parte. Am redus fiscalitatea din domeniu pentru a incuraja investitiile. Sunt pasi pe care noi i-am facut pentru dezvoltarea turismului si a caror eficienta este acum confirmata de datele statistice prezentate astazi’, a precizat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potrivit ministerului de resort, care citeaza datele Institutului National de Statistica (INS), in primele trei luni ale anului, un turist strain a cheltuit, in medie, 2.912,9 lei in timpul sejurului in Romania, in comparatie cu valoarea sumei medii cheltuite cu un an in urma, de 2.383,5 lei.

In total, in primul trimestru al anului, turistii straini au generat incasari mai mari pentru industria romaneasca cu aproximativ 34 de milioane de euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut, precizeaza Ministerul Turismului.

Statistica oficiala arata ca, in perioada ianuarie – martie 2019, in Romania au sosit aproape 443.000 de turisti nerezidenti, cheltuielile acestora totalizand aproximativ 1,293 miliarde de lei.

Datele INS, publicate vineri, releva totodata ca afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de catre 60,7% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania in primele trei luni ale anului, cheltuielile acestora reprezentand 64,4% din total. Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (50,4%), fiind preferata cazarea cu mic dejun inclus (92,6% din totalul cheltuielilor pentru cazare).

In acelasi timp, 44% dintre turistii nerezidenti si-au organizat sejurul prin agentii de turism, iar 38,3% si-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi in Romania a fost avionul, folosit de 85,1% din numarul total de turisti nerezidenti, in timp ce 10,9% au utilizat autoturisme proprii, 3% autocare si autobuze iar 1% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcatiuni fluviale, autoturisme inchiriate, motociclete etc).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole