Ministrii Dunca si Birchall ii incurajeaza pe tineri sa ramana in Romania

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Tineretului si Sportului, Marius-Alexandru Dunca, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, i-au incurajat pe tineri sa ramana in Romania, sa nu mai plece din tara adevarata bogatie si adevaratele valori reprezentate de acestia, cu ocazia Conferintei nationale a delegatilor de tineret la ONU – „Tinerii si obiectivele de dezvoltare durabila” care s-a desfasurat luni la sediul MTS, informeaza AGERPRES.

Ministrul Tineretului si Sportului, Marius-Alexandru Dunca, a subliniat ca „tinerii reprezinta viitorul acestei tari, viitorul natiunii, iar un popor fara tineri e un popor fara viitor”. Ministrul a subliniat ca esential este prezentul si de aceea „este extrem de important sa ne implicam in prezent”.

Ministrul le-a transmis tinerilor delegati la ONU ca reprezinta un model si, in acelasi timp, ei sunt si formatori si multiplicatori de mesaj. Totodata, el i-a felicitat pe tinerii prezenti la eveniment pentru derularea campaniei nationale „Bringing the UN Back Home”, care vizeaza promovarea Agendei pentru Dezvoltare Durabila 2030 si implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila adoptate de Organizatia Natiunilor Unite.

„Avem nevoie de tineri seriosi, avem nevoie de tineri care lupta pentru valorile fundamentale si esentiale pe care le avem noi, si avem nevoie de profesionalism. (…) Cea mai importanta dorinta a tinerilor este cea de consiliere in cariera si in viata. Chiar daca discutam de mediul rural sau de mediul urban, nevoile tinerilor sunt aceleasi”, a aratat ministrul Dunca.

Potrivit acestuia, actualul Guvern acorda atentie tinerilor, iar la nivelul MTS exista toata sustinerea pentru ideile cu care vin tinerii si care se pot transforma in proiecte.

„Cred ca este un moment cand trebuie sa ne adunam toate fortele, un moment de deschidere din partea tuturor institutiilor statului, si guvernul din care fac parte, guvernul PSD, sprijina generatia tanara, tinerii, prin programe, si respectam si ducem la bun sfarsit tot ceea ce am promis in campania electorala, dar nu vom putea singuri, doar impreuna vom putea reusi. Sunt deschis la orice parteneriat de colaborare si ma bucur ca tinerii din ziua de astazi, tinerii din Romania lupta si sunt foarte deschisi la ceea ce inseamna comunicarea cu institutiile statului. Prin colaborare si comunicare vom reusi lucruri extraordinare impreuna”, a punctat ministrul Tineretului si Sportului.
La randul sau, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, i-a felicitat pe tinerii delegati la ONU pentru initiativa campaniei „Bringing the UN back home”.

„Tineretul este cheia nu numai pentru obiectivele ONU de dezvoltare durabila, dar tineretul in general este acea parte, acea inima a oricarei societati care asigura prezentul, dar mai ales viitorul unei natiuni”, a subliniat Ana Birchall.

Ministrul Birchall le-a vorbit tinerilor prezenti despre obiectivele de dezvoltate durabila incluse in Agenda 2030 a ONU si agenda europeana care este complementara cu acestea.

Toate cele 17 obiective de dezvoltare durabila ale ONU sunt extrem de importante si sunt interconectate, a spus Ana Birchall, dar a punctat in mod special eliminarea saraciei si educatia.

„A sprijini copiii si a sprijini tineretul in general si politicile pentru tineret sunt lucruri extrem de importante, mai ales atunci cand vine vorba de a le transforma in programe care sa stimuleze sprijinirea copiilor mai ales din medii defavorizate”, a spus ministrul pentru Afaceri Europene, care a amintit in acest context de proiectul „Fiecare copil in gradinita”, care a fost adoptat in legislatura trecuta, la initiativa social-democratilor, si in prezent este implementat la nivel national.

„Fiecare copil are dreptul la educatie si fiecare leu alocat educatiei nu este o cheltuiala bugetara, ci este o investitie in prezent, dar mai ales in viitor si cu totii trebuie sa constientizam acest lucru. (…) Abandonul scolar si saracia afecteaza tinerii, este o realitate, fie ca vorbim de lipsa resurselor, fapt ce ii face pe tineri sa abandoneze scoala, in special in mediul rural, creand practic un cerc vicios al saraciei care influenteaza in mod negativ atingerea tuturor obiectivelor de dezvoltare durabila — de la securitatea alimentara, la sanatate, la oportunitatea de a accesa locuri de munca decente etc.”, a explicat Ana Birchall.

Totodata, ministrul a amintit ca sunt in derulare proiecte comune cu UNICEF la nivel guvernamental, unul dintre acestea fiind 2017 — Anul fara violenta.

„Impreuna cu toti colegii nostri din Guvernul Romaniei, in frunte cu premierul, va asiguram ca — si nu sunt simple cuvinte, ci sunt fapte, sunt politici asumate — vom continua sa avem pe agenda politicilor noastre pe care le promovam si a solutiilor pe care le vom adoptat tineretul prioritar, pentru ca daca nu vom adopta masuri care sa ajute si sa promoveze copiii si tinerii romani sa ramana acasa, vom avea o natiune care doar exporta bogatia, adevarata bogatie catre alte natiuni”, a accentuat Ana Birchall.

Nu in ultimul rand, ministrul pentru Afaceri Europene i-a invitat pe tineri si pe ministrul Tineretului sa se implice si in proiectele si evenimentele pentru pregatirea presedintiei romane a Consiliului UE in 2019.
Coordonatorul rezident al ONU si ambasador UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, a afirmat ca este pentru prima oara cand exista un dialog la nivel national cu tinerii in Romania.

Aceasta a aratat ca fiecare tara din lume trebuie sa implementeze obiectivele de dezvoltare durabila, iar in ultima perioada numeroase tari au demarat un dialog la nivelul tuturor segmentelor sociale, iar Romania a inregistrat un progres remarcabil in acest sens.

Reprezentantul ONU a precizat ca obiectivele de dezvoltare durabila se refera foarte mult la copii si tineri si, in acelasi timp, tinerii trebuie sa fie implicati in implementarea obiectivelor de dezvoltare durabila.

„Este foarte important sa investim in copii si tineri in prezent, deoarece altfel pot aparea costuri foarte mari pentru societate in viitor”, a spus Sandie Blanchet.
Ambasadorul Suediei in Romania, Anneli Lindahl Kenny, le-a prezentat tinerilor modul in care sunt implementate obiectivele de dezvoltare durabila in Suedia, institutiile care se ocupa de acest lucru, modul in care se comunica cu populatia.

Diplomatul suedez i-a informat pe tinerii prezenti la evenimentul de la MTS ca Ministerul de Externe din tara sa a lansat anul trecut o campanie dedicata tinerei generatii, la care i-a invitat si pe tinerii romani sa participe cu ideile lor.

De asemenea, cu ocazia conferintei delegatilor de tineret la ONU, Reprezentantul Secretarului General al ONU pentru Biroul regional din Belgrad, Simona Miculescu, a transmis un mesaj video in care a afirmat ca tinerii in prezent si in viitor joaca si vor juca un rol foarte important, fiind necesara increderea si investitia in calitatile tinerilor.

Simona Miculescu a subliniat ca secretarul general al ONU, Antonio Guterres, conteaza pe tineri si in acest sens el a afirmat ca: „Tinerii sunt avangarda progresului”.

Campania „Bringing the UN back home” reprezinta initiativa cheie a delegatilor de tineret ai Romaniei la ONU pentru mandatul 2016-2017, misiunea principala fiind promovarea Agendei 2030 si a obiectivelor de dezvoltare durabila. Prin aceasta campanie sunt aduse in atentia tinerilor la nivel national obiectivele de dezvoltare durabila, pentru a-i determina pe acestia sa si le asume si pentru a-i indruma sa se implice in realizarea lor.

Agenda 2030 a fost adoptata de Adunarea Generala a ONU in 2015 si reprezinta un plan de dezvoltare sustenabila a omenirii pentru urmatorii 15 ani. Cele 17 obiective cuprinse in Agenda 2030 acopera majoritatea provocarilor cu care se confrunta ONU si statele membre.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole