Ministrii Mircea Dusa si Ioan Rus: ”Victor Ponta va castiga alegerile din Transilvania”

Reclame home 1
Reclame home 1

Joi, 6 noiembrie 2014, municipiul Baia Mare a fost vizitat de primul-ministru al Romaniei, Victor Ponta, candidatul Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC pentru presedintia Romaniei, care a venit insotit de ministrii ai Guvernului, presedintele Senatului si presedinte PLR, Calin Popescu Tariceanu, dar si presedintii PSD din Salaj, Satu Mare si Bistrita Nasaud.

Organizator al intregului eveniment a fost presedintele PSD Maramures si vicepresedinte al Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, care a stabilit locul de intalnire a premierului Victor Ponta cu primarii, parlamentarii si directorii institutiilor deconcentrate din judet, la Sala Millennium din Baia Mare. Presedintele PSD Maramures a aratat ca scorul la care s-a pierdul judetul in fata lui Klaus Iohannis, candidatul ACL, respectiv 162 de voturi, este un procent nesemnificativ la nivel de judet, care poate fi recuperat prin munca si discutii constructive cu alegatorii. Mai mult, trebuie facuta mentiunea ca, in Maramures, 36% din totatul voturilor valabil exprimate reprezinta un scor istoric pentru PSD, care le da credinta ca se poate mai mult si mai bine.

Victor Ponta: ”Am prieteni maramureseni, ardeleni, banateni, moldoveni, olteni. Fiecare trebuie sa se simta reprezentat”

Candidatul PSD-UNPR-PC pentru presedintia Romaniei a aratat ca are prieteni ardeleni, maramureseni, olteni, banateni, moldoveni, romani din toate colturile Romaniei, iar ca viitor presedinte isi doreste ca fiecare regiune, fiecare roman din tara aceasta sa se simta reprezentat de presedintele sau.

”Un jurnalist ardelean mi-a spus ca ma va vota daca inteleg ce se asteapta de la mine in Ardeal. Si am spus ca, personal, respect specificul fiecarei zone din Romania si trebuie sa se inteleaga faptul ca cineva care traieste in Bucuresti, nu e deasupra celui din Cluj, sau Iasi sau orice alt oras. Este nevoie de un nou contract intre presedintele tarii si locuitori, fiindca in ultimii zece ani oamenii si-au pierdut increderea in presedinte si in institutiile statului. Sa facem, cu adevarat, o descentralizare si o regionalizare reala, acesta va fi contractul intre presedinte si cetatean. Si vreau sa asigur fiecare locuitor al acestei tari ca, odata ce vom avea un nou guvern, vom reface USL si ne vom respecta toate angajamentele luate fata de romani, in 2012. Am convingerea ca prin descentralizare, 90% dintre probleme vor putea fi rezolvate in plan local, fara a fi nevoie de birocratie suplimentara si deplasari la Bucuresti”, a aratat premierul Romaniei, Victor Ponta.

”Doua proiecte mari avem in plan pentru anul 2015: descentralizarea si modificarea Constitutiei. Cred ca si Iohannis vrea descentralizare, a fost un moment cand a luptat alaturi de noi in acest proiect. Romania nu poate fi impartita intre un loc si alt loc, ci doar intre cei care muncesc cinstit si cei care au profitat si au incercat sa traiasca pe spinarea altora. Am obligatia, ca presedinte, sa asigur acest nou contract in care ducem la bun sfarsit programul USL”, a conchis premierul Victor Ponta. Acesta a mai aratat ca respecta in Ardeal diversitatea, precum si romanii de alta etnie si ca doreste sa reprezinte toti cetatenii, indiferent de religie.

Reprezentantii din Satu Mare, Bistrita si Salaj cred ca Ardealul va vota cu Victor Ponta, in 16 noiembrie

Cei trei reprezentati ai Consiliilor Judetene din Salaj, Bistrita Nasaud si Satu Mare au convingerea ca ziua de 16 noiembrie va fi diferita de ziua de 2 noiembrie si in Ardeal. Tiberiu Marc, presedintele PSD Salaj si presedinte al Consiliului Judetean considera ca ardelenii nu au inteles foarte clar ce a fost cu primul tur de scrutin.

”Interesul nostru este de a acorda candidatului Victor Ponta tot sprijinul nostru in turul 2, fiindca romanii au nevoie de liniste, de unitate si nu de ura si dezbinare”, a declarat Tiberiu Marc.

Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si presedinte PSD Bistrita sustine ca vreme de 30 de zile s-a plimbat din casa in casa pentru a prezenta programul lui Victor Ponta si nu a pus accent pe a spune oamenilor cine este, de fapt, Klaus Iohannis.

”Trebuia sa le spun bistritenilor mei ca Iohannis e inchis intr-o cutie, cum bine a aratat primarul de Baia Mare, dar cheile sunt la Blaga, Videanu, Olteanu. Iohannis ar trebui sa recunoasca public ca a purtat discutii cu PDL, in noaptea primului tur si a pus in discutie functia de premier pentru Basescu”, a aratat si Tiberiu Marc.

Si vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor, presedinte al PSD Satu Mare a aratat ca, de cateva zile, sufera intr-una, fiindca a avut credinta ca va castiga judetul, desi aici sunt multi etnici maghiari. Am pierdut la 600 de voturi, dar am convingerea ca vom recupera acest handicap si vom castiga in turul 2, a spus Mircea Govor, care a dorit sa arate ca, la Satu Mare, USL traieste. Mircea Govor a venit insotit de presedintele PLR Satu Mare si presedinte al Consiliului Judetean, Adrian Stef, alaturi de care vrea sa arata ca Uniunea Social-Liberala continua prin oameni.

Victor Ponta: ”Faceti mitinguri pentru mine, fiindca ei fac mitinguri impotriva mea. Sa nu raspundem la rau cu rau”

Ultimele luari de cuvant au apartinut ministrilor Mircea Dusa si Ioan Rus. Ministrul Dusa a declarat ca, in timp ce Victor Ponta vrea un stat unit, vine un Klaus Iohannis care se vrea doar presedinte al ardelenilor.

”Noi vrem un presedinte al tuturor romanilor, iar Victor Ponta a dovedit, in ultimii doi ani si jumatate, ca poate fi un presedinte al intregii Romanii, aici fiind incluse si minoritatile. Banii au fost repartizati in toata tara, pe proiecte bine facute, fara a se tine cont de culoarea politica”, a precizat ministrul Mircea Dusa. Si Ioan Rus, ministrul Transporturilor a precizat ca Victor Ponta va castiga alegerile din 16 noiembrie tocmai pe votul dat de Transilvania.

Ultimele declaratii au apartinut premierului Victor Ponta, candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC la presedintia Romaniei, care a aratat ca, daca nu suntem atenti, tagma jefuitorilor se intoarce.

Premierul a subliniat, inca o data, cele trei lucruri extrem de importante pe care doreste sa le transmita si anume acela ca va fi presedintele Romaniei care respecta fiecare regiune in parte, iar in 2015 se va face descentralizarea si regionalizarea, dar si modificarea Constitutiei. USL merge pana in 2016, asa cum a fost contractul, doar ca Victor Ponta va fi presedinte si Calin Popescu Tariceanu va fi viitorul premier.

Inainte de a parasi intalnirea, Victor Ponta a avut un ultim mesaj, catre toti locuitorii tarii si anume rugamintea de a se vota pentru cineva, nu impotriva cuiva, indiferent cui ii va fi dat votul. ”Sa voteze pentru mine, nu impotriva lui Iohannis. Sau pentru Iohannis, dar nu impotriva mea. Faceti mitinguri pentru mine, fiindca ei fac mitinguri impotriva mea. Sa nu raspundem la rau cu rau”, a conchis premierul Victor Ponta.

Biroul de presa al PSD Maramures

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole