Miniștrii UE susțin reforma agriculturii în acord cu reglementările de mediu

home camp2
home camp2
home camp2

Miniștrii Uniunii Europene au convenit să-și revizuiască politica bugetară agricolă cu reguli mai stricte pentru protejarea mediului și combaterea schimbărilor climatice, dar ecologiștii nu au fost impresionați de măsurile propuse. Noua politică adoptată de cele 27 de țări ale UE va fi negociată acum cu Parlamentul European, care urmează să voteze propriile propuneri.

„După o lungă luptă, am ajuns la un acord crucial”, a declarat ministrul german al agriculturii, Julia Klockner, după două zile de discuții în Luxemburg.

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a declarat că acordul este „un bun punct de plecare” pentru aceste negocieri, sugerând că ar putea fi atins un „compromis bun”. Conform acordului, toți fermierii vor fi obligați să respecte reglementările de mediu mai stricte dacă vor să beneficieze de ajutor financiar.

Fiecare stat membru va trebui să aloce cel puțin 20% din plățile directe ale UE, scopul fiind ca fermele să primească fonduri suplimentare dacă depășesc normele de bază privind clima și mediul.

Cotos Robert

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *