septembrie 16, 2021

Ministru: Londra are optiunea legii martiale in caz de Brexit fara acord, dar nu intentioneaza sa faca uz de ea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marea Britanie are optiunea de a institui legea martiala pentru a calma tulburarile civile care ar putea aparea in cazul unui Brexit fara acord, dar nu asupra acestui lucru este concentrata atentia guvernului, a declarat duminica ministrul sanatatii, Matt Hancock, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Sunday Times a citat oficiali sub protectia anonimatului care afirmau ca guvernul a examinat prerogativele aflate la indemana sa in caz ca un Brexit fara acord s-ar transforma in nesupunere civila, inclusiv legea martiala, interdictii de circulatie si folosirea armatei pentru a calma eventualele proteste.

Intrebat de BBC daca guvernul ia in considerare posibilitatea instituirii legii martiale, Hancock a raspuns: “Nu in mod specific, nu”.

“Ramane un lucru prevazut de lege, dar nu pe asta ne concentram atentia”, a adaugat el.

Marea Britanie urmeaza sa iasa din UE pe 29 martie, dar parlamentarii tarii sunt inca departe de un acord privind un acord de divort, lasand deschisa posibilitatea unui Brexit dezordonat.

Oficialii au discutat despre aspectele practice ale implementarii asa-numitului “Civil Contingencies Act” din 2004, care ar permite guvernului sa ia orice masuri adecvate pentru a proteja viata umana, sanatatea, siguranta si proviziile, a scris Sunday Times.

“Tema majora in toate planurile pentru un Brexit fara acord este nesupunerea civila si teama ca va conduce la decese in eventualitatea unor penurii alimentare si medicale”, a declarat o sursa pentru ziar.

Hancock a spus ca industria farmaceutica face tot posibilul pentru a preveni eventuale crize de medicamente care ar putea apararea din cauza intarzierilor la frontiere provocate de un Brexit fara acord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2