Ministrul Afacerilor Interne l-a demis pe seful Politiei Romane, maramureseanul Ioan Buda

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anuntat, vineri seara, ca l-a demis pe seful Politiei Romane, Ioan Buda, ca urmare a modului in care a fost gestionat cazul disparitiei fetei din Caracal, informeaza AGERPRES.

Ministrul si-a motivat decizia prin necesitatea unor “masuri drastice” in acest caz.

“Am propus demiterea sefului Politiei Romane, care este langa mine, a prefectului judetului, care trebuia sa colaboreze cu inspectoratul de aici. (…) Trebuie sa luam aceste masuri, pentru ca nu pot eu sa ma bag in ancheta procurorului. Ancheta este o ancheta complexa, si atunci (…) eu nu plec de aici pana nu finalizam ancheta”, a declarat Moga la Caracal.

Chestorul Ioan Buda a declarat ulterior, tot la Caracal, ca a luat act de demiterea sa, activitatea in cadrul Politiei Romane urmand sa fie coordonata de adjunctul sau, Florian Dragnea.

Premierul Viorica Dancila ii solicitase anterior ministrului de Interne sa-l demita pe seful Politiei Romane.

“Cei care au gresit trebuie sa plateasca. Solicit demisia chestorului Ioan Buda, seful IGPR, a prefectului de la Olt, precum si a sefului interimar al Politiei Olt. Cred ca trebuie sa isi dea demisia incepand de la cel mai inalt nivel pana la ultimul responsabil de acest caz”, a declarat Dancila intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Premierul a mai spus ca trebuie analizat si modul in care a actionat STS in acest caz.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Iron

    Si la ce ajuta asta? Trebuia sa l lase in functie sa ia masuri impotriva celor care nu si au facut treaba. Nu asta e solutia..

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1