Ministrul Andronescu anunta ore suplimentare pentru elevii care pierd ritmul la invatatura, din semestrul II

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca elevii incepand cu clasa a III-a care pierd ritmul la invatatura probabil vor avea ore suplimentare la scoala pentru recuperare, incepand cu semestrul II al acestui an scolar, informeaza AGERPRES.

“Elevii, incepand de la clasa a III-a, cei care pierd ritmul cu cei care pastreaza ritmul cu programa scolara, vor avea, probabil, doua-trei ore suplimentare la clasa pentru recuperarea, remedierea cunoasterii pe care ar trebui sa o acumuleze si nu au facut-o. Cred ca toti cei care se afla in aceasta situatie si se indeparteaza de majoritatea clasei, toti trebuie sa participe. (…) Va trebui sa incepem acest lucru chiar din semestrul II, din ianuarie, din februarie. Este o masura de urgenta pentru ca trebuie sa corectam aceste lucruri”, a declarat Andronescu, la Romania TV.

Ministrul a explicat ca unii elevi pierd ritmul incepand cu clasa a III-a, iar pana in clasa a VIII-a diferentele se accentueaza.

“De la clasa a III-a apreciez eu, dupa experienta pe care o am, si pana la clasa a VIII-a, daca elevii, o buna parte din ei, tin pasul cu ce le cere programa scolara, o alta parte din ei pierd permanent in ceea ce priveste acumularea in cunoastere. Ca urmare, de la clasa a III-a si pana la clasa a VIII-a se accentueaza extraordinar de mult decalajul dintre cei care fac fata programelor scolare si cei care nu fac fata programelor scolare. Si cred ca cu acest lucru va trebui sa incepem, adica sa gasim resursele necesare si de cateva zile analizam acest lucru, in asa fel incat incepand cu clasa a III-a, cel putin pentru elevii care sunt in aceasta situatie, in pierdere de achizitie in cunoastere, sa incercam sa facem cursuri remediale, cu invatatorii de la clasa, dupa clasa a V-a cu profesorii”, a mai spus Andronescu.

Potrivit acesteia, masura trebuie luata imediat, urmand sa fie gasite solutii organizatorice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2