Ministrul Apararii Nationale: 36 de vehicule blindate Piranha 5 vor fi livrate pana la sfarsitul lunii februarie

PNL

Primul lot de 36 de vehicule blindate Piranha 5 va fi livrat pana la sfarsitul lunii februarie, a anuntat, miercuri, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, informeaza AGERPRES.

“Avem un nou angajament, un nou Masterplan care urmeaza sa se finalizeze cu livrarea primului lot de 36 de vehicule blindate anul viitor in luna februarie. Ca atare, indata ce vom avea acest prim lot receptionat, se reseteaza intreg programul si urmeaza sa se deruleze pe fazele pe care le-au prezentat cei de la compania GD”, a declarat Nicolae Ciuca, la inaugurarea capacitatii de productie a transportoarelor Piranha 5, la Uzina Mecanica Bucuresti.

Intrebat de intarzierea cu aproape un an a livrarii acestor transportoare, pentru care compania General Dynamics a platit Ministerului Apararii penalitati de peste opt milioane de euro, Ciuca a spus ca MApN a facut ceea ce era in sarcina sa, si anume a realizat demersul pentru obtinerea penalitatilor.

“In momentul de fata, in baza documentelor contractuale, a Hotararii de Guvern si a respectarii legilor in vigoare, demersul care a fost in sarcina MApN, si anume sa solicite acea penalizare de 8,56 de milioane, s-a realizat. Ceea ce urmeaza sa se intample, daca am iesit in paguba, este o chestiune pe care o vor decide specialistii”, a explicat Ciuca.

La deschiderea evenimentului pentru inaugurarea capacitatii de productie a transportoarelor blindate, Nicolae Ciuca a aratat ca aceasta linie de productie va asigura capabilitatile de care Romania are nevoie pentru a face fata ”provocarilor de pe campul de lupta al secolului XXI”.

“Inca de la inceput, proiectul a generat foarte multa speranta si in continuare, astazi, participand la aceasta activitate, vedem in deschiderea acestei linii de productie si in tot ceea ce se va intampla in aceasta hala nimic altceva decat derularea proiectului, astfel incat Armata Romana sa dezvolte acele capabilitati de care are nevoie pentru a-si indeplini misiunea. Pentru aceasta, avem nevoie de tehnica si echipamente moderne, care sa fie in masura sa integreze tot ceea ce inseamna provocarile din campul de lupta al secolului XXI”, a spus Ciuca.

Potrivit acestuia, pregatirea Armatei inseamna inclusiv dotarea cu tehnica si echipamente moderne.

“Sperand ca finalmente vom avea un program coerent, care sa se finalizeze cu realizarea capabilitatii, inchei prin a va ura succes si de asemenea sa va asiguram de disponibilitatea noastra pentru tot ceea ce inseamna derularea programului pana la finele celor 227 de vehicule”, a afirmat Ciuca.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1