Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes: Voi prezenta premierului o analiza privind criza lemnului de foc

PNL

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, a declarat vineri, la Targoviste, ca va prezenta premierului o analiza, astfel incat sa fie gasite solutii in ceea ce priveste criza lemnului de foc, informeaza AGERPRES.

”Intr-un timp foarte scurt o sa-i prezint premierului o analiza concreta a problematicii din sectorul forestier, din sectorul silvic, iar impreuna cu premierul, impreuna cu decidentul politic o sa facem o analiza a solutiilor alternative pe care sa le aiba Romania astfel incat sa poata fi rezolvata incalzirea tuturor locuintelor”, a precizat ministrul Ioan Denes.

Acesta a explicat ca exista un deficit de 12-13 milioane de metri cubi lemn de foc pentru a pune la dispozitia cetatenilor necesarul de lemn pentru incalzirea locuintelor.

”In ceea ce priveste criza lemnului de foc, vreau sa fac cateva precizari, pentru ca suntem datori sa spunem cetatenilor lucrurile reale. Pe datele INS-ului (Institutului National de Statistica – n.r.) din 2014, in Romania avem aproximativ 4 milioane de gospodarii care folosesc la incalzirea locuintelor lemn de foc. Daca facem un necesar pe gospodarie de aproximativ 5-6 metri cubi si inmultim cu cele 4 milioane, care sunt 47% din totalul gospodariilor din Romania, o sa constatam ca am avea un necesar de lemn de foc de 20-21 de milioane de metri cubi, in contextul in care din fondul forestier al Romaniei exploatam 17,2 milioane de metri cubi, din care aproximativ 9 milioane sunt lemn de lucru. Noi avem nevoie, pentru a pune la dispozitia cetatenilor tot necesarul de lemn de foc, de o diferenta de 12-13 milioane de metri cubi lemn pentru foc”, a afirmat Ioan Denes.

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, a efectuat vineri o vizita de lucru in judetul Dambovita, a mers la lacul Bolboci, la barajul lacului de acumulare din Pucioasa iar la sediul Consiliului Judetean Dambovita s-a intalnit cu autoritati locale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1