Ministrul Bogdan Stanoevici, prezent in Maramures

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) a fost prezent duminica, 7 septembrie, la slujba religioasa din localitatea Nanesti (comuna Barsana), unde a avut loc resfintirea bisericii dupa executarea lucrarilor la exterior.

Totodata, in prezenta PS Iustin Sigheteanul s-a sfintit si altarul de vara, loc in care a si fost oficiata slujba. La acest eveniment atat de important pentru locuitorii din Nanesti a fost prezent si ministrul Romanilor de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici. Printre oficialitatile maramuresene participante la slujba s-a aflat si prefectul de Maramures, Anton Rohian, dar si vicepresedintele CJ, Emil Marinescu.

Liderul judetean al social-democratilor si vicepresedinte al CJ Maramures, Gabriel Zetea, considera ca este foarte important faptul ca, pe parcursul acestui an au fost invitati in judet oameni cu putere decizionala la Bucuresti, ministri ai Guvernului Ponta, oameni care vin pe meleagurile noastre si raman impresionati.

”Raman placut surprinsi de puterea de credinta a maramuresenilor, de minunatele traditii si obiceiuri pe care noi inca stim sa le pastram, de portul popular, de cantecul traditional maramuresean, dar mai ales, de felul nostru de a fi. Ceea ce este cel mai important, insa, este ca acesti oameni sa-si doreasca sa revina pentru a ajuta Maramuresul”, a subliniat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Ministrul Romanilor de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici a aratat ca a mai fost in Maramures cu mult timp in urma, cand avea 16 ani si, la ora de istorie, s-a indragostit de statutul de ”daci liberi” insusit de maramureseni.

El a subliniat faptul ca sambata, alaturi de alti ministri s-a aflat la o sarbatoare care a avut loc in Bistrita, dar a aflat despre evenimentul de la Nanesti si a dorit sa participe la ”binecuvantarea acestei biserici de catre PS Iustin Sigheteanul.

”Sunt doua legaturi indiscutabile intre noi, romanii: limba romana si biserica ortodoxa romaneasca. Aceasta prezenta masiva a oamenilor imbracati in port popular ne ofera credinta ca romanismul si traditiile romanesti n-au cum sa dispara. Maramuresul este un exemplu care ar trebui urmat de toti romanii”, a subliniat ministrul Bogdan Stanoevici.

ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2