Ministrul britanic al economiei asigura ca acordul asupra Brexit va avea un impact minim negativ asupra economiei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Proiectul de acord convenit de Marea Britanie pentru iesirea din Uniunea Europeana (UE) este nu doar cea mai buna solutie la divizarea politica, ci si pentru economie, a declarat sambata ministrul britanic al economiei, Philip Hammond, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

“Acest acord este modul in care Marea Britanie se va retrage din UE… cu minimum de impact negativ asupra economiei noastre”, a declarat Hammond intr-un interviu pentru BBC.

“Dar economia nu este singura consideratie. Trebuie sa avem in vedere si un proces de vindecare politica, aducand tara noastra impreuna, pentru ca (…) tarile care nu sunt unite si sunt dezbinate nu sunt unele de succes”, a subliniat ministrul britanic.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat joi ca negociatorii britanici si cei ai Uniunii Europene au convenit joi textul documentului comun care stabileste obiectivele pentru viitoarea relatie post-Brexit intre Londra si blocul comunitar. Documentul are nevoie acum de aprobarea politica a Londrei si a restului de 27 de state membre, care se vor reuni duminica intr-un summit extraordinar la Bruxelles.

Declaratia politica comuna merge mana in mana cu acordul de retragere a Marii Britanii, detaliind termenii ‘divortului’. Ea acopera obiectivele viitoare comune in domeniile comertului, securitatii si cooperarii politice, punand bazele negocierilor care pot incepe imediat dupa iesirea Regatului Unit din UE.

Reclame home 1
Data curenta: ’21/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *