Ministrul britanic al Muncii si Pensiilor, Amber Rudd, a demisionat

home camp2
home camp2
home camp2

Ministrul britanic al Muncii si Pensiilor, Amber Rudd, a demisionat din Guvern, fiind nemultumita de faptul ca mai multi membri ai Partidului Conservator au fost exclusi din partid pentru ca au votat pentru motiunea de marti impotriva conservatorilor, informeaza BBC.

Ea a declarat ca nu poate asista impasibila in timp ce „conservatori moderati si loiali sunt exclusi” din partid. Aceasta a adaugat ca nu mai crede ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana cu un acord ar fi „principalul obiectiv al Guvernului”.

Rudd a mai spus ca decizia de excludere a celor 21 de membri ai Partidului Conservator ca urmare a votului de marti este „un atac la adresa decentei si democratiei”.

„M-am alaturat Cabinetului dumneavoastra cu buna-credinta si am acceptat ca o iesire fara Acord trebuia luata in calcul, deoarece era modalitatea prin care am fi putut avea cea mai buna sansa de a obtine un nou Acord”, a scris aceasta in scrisoarea de demisie adresata premierului Boris Johnson. „Cu toate acestea, nu mai cred ca iesirea cu un acord este principalul obiectiv al Guvernului”, a adaugat ea.

BBC noteaza ca Amber Rudd a votat impotriva iesirii Marii Britanii din Blocul comunitar in cadrul referendumului din 2016, titreaza Mediafax.

Un purtator de cuvant al cabinetului premierului Boris Johnson a declarat marti seara ca parlamentarii „care nu au votat alaturi de Guvern” in cazul motiunii vor fi expulzati din Partidul Conservator. Printre cei 21 de conservatori care au votat in favoarea motiunii opozitiei se numara fostul ministru de Finante, Philip Hammond, si Nicholas Soames, stranepot al fostului premier Winston Churchill.

Theresa May, predecesoarea lui Boris Johnson la 10 Downing Street, care in timpul campaniei pentru referendumul Brexit a militat pentru mentinerea apartenentei la UE, a votat marti seara impotriva motiunii.

Membrii Camerei Comunelor au aprobat marti seara o motiune ce permite opozitiei sa stabileasca agendei Parlamentului de la Londra, acesta fiind primul pas in cadrul unui proces ce ar permite blocarea planului premierului Boris Johnson de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeana fara un acord.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *