Ministrul britanic pentru Brexit, “destul de sigur” ca va ajunge la un acord bun cu UE

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, s-a declarat duminica ‘destul de sigur’ ca va putea negocia un acord bun in privinta iesirii din Uniunea Europeana, intelegere care ar urma sa prevada o perioada de tranzitie de un an sau doi, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Intrebat intr-o emisiune la BBC daca este convins ca va exista un acord privind Brexit-ul, David Davis s-a declarat “destul de sigur”.

“Sunt destul de sigur. Nu 100%, pentru ca este o negociere. Sigur ca va fi un acord, insa acordul pe care il doresc este cel privind liberul-schimb si vamile”, a afirmat el.

“Am spus ca va fi turbulent, ca vor fi dificultati, dar, la capatul procesului, este un punct de interes comun pentru ambele parti, in care noi castigam din faptul ca putem exploata pietele mondiale, iar ei castiga prin faptul ca au un aliat prietenos si confortabil, nu un membru iritant al clubului”, a mai declarat Davis.

La randul sau, secretarul britanic pentru comert international, Liam Fox, a declarat anterior ca acordurile de liber schimb cu statele in curs de dezvoltare vor continua dupa iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, potrivit BBC.

Regatul Unit nu va renunta la un acord al UE prin care importurile in Marea Britanie din 48 de tari sunt scutite de taxe vamale. Astfel, firmele britanice nu vor plati tarife de import pentru bunuri cumparate din tari ca Bangladesh, Etiopia, Sierra Leone, Uganda sau Haiti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *