Ministrul Bugetului: Cresterea economica ar putea fi de peste 4 – 4,5% in 2015

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Raportul Eurostat arata ca 2014 va fi cel mai bun an economic al Romaniei si da sperante, totodata, ca in 2015 cresterea economiei sa fie de peste 4 – 4,5%, a declarat vineri ministrul delegat pentru buget, Bogdan Darius Valcov, scrie Agerpres.

„Resping cu tarie orice incercare disperata de dezinformare, potrivit carora se va renunta la cota unica de impozitare sau vor fi majorate alte taxe si impozite. Atat eu cat si Guvernul Romaniei sustinem pastrarea cotei unice, dar si continuarea politicilor de relaxare fiscala si prin reducerea TVA la legume, fructe si carne”, a afirmat oficialul MFP.

El a aratat ca avansul economic al Romaniei se va regasi in 2015 in cresterea pensiilor cu 5%, in cresterea salariului minim cu 150 lei in doua transe, in indexarea salariilor pentru profesori si medici dar si in continuarea politicilor de relaxare fiscala.

„Putem spune ca Romania se afla pe directia buna a cresterii si consolidarii economice si ii rog pe toti romanii sa priveasca in afara contextului electoral, toate aceste date reale si certe, ca fiind semne viabile pentru cresterea nivelului nostru de trai”, a mai spus ministrul Bugetului, referindu-se la raportul Eurostat publicat vineri.

Romania a avut a cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei estimari preliminare publicata vineri de Oficiul european pentru Statistica (Eurostat).

Datorita unei cresteri economice trimestriale de 1,9%, Romania este lider in UE, urmata de Polonia (0,9%), Marea Britanie si Grecia, ambele cu o crestere de 0,7%. Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,2% dupa un avans de 0,1% in trimestrul precedent iar Uniunea Europeana a inregistrat o crestere economica de 0,3%, dupa un avans de 0,2% in trimestrul al doilea.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, PIB-ul Romaniei a inregistrat o crestere de 3,3%, a doua mare crestere din Uniunea Europeana dupa avansul de 3,45% inregistrat de economia poloneza. In schimb, cresterea anuala inregistrata de economia zonei euro a ramas la 0,8% in timp ce PIB-ul UE a inregistrat un avans de 1,3%, acelasi cu cel inregistrat in trimestrul al doilea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2