Ministrul Costel Alexe cere public Romsilva sa puna in aplicare Statutul Personalului Silvic

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministrul Mediului, Costel Alexe, solicita conducerii Romsilva sa puna in aplicare imediat Statutul Personalului Silvic, prin operationalizarea unor prevederi referitoare la acordarea indemnizatiilor pentru gradele profesionale, acordarea majorarii salariale pentru padurari si a uniformelor de serviciu.

“Termenul pentru operationalizare, sfarsitul anului 2019, a fost deja depasit. Vreau sa se inteleaga foarte clar ca Romsilva este o regie a Statului roman, aflata sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si nu voi ezita nicio secunda sa exercit aceasta autoritate, in cazul in care situatii asemanatoare se vor repeta”, a explicat Costel Alexe, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului remis marti AGERPRES.

El a subliniat, in context, ca nu va accepta ca, pe langa riscurile majore la care se supun padurarii, acestia sa aiba de suferit suplimentar din cauza lipsei de actiune sau a managementului defectuos.

“Este inadmisibil sa ne batem joc tocmai de oamenii pe care ne bazam sa ne pazeasca padurile. Intreaga societate romaneasca a fost martora, in ultima perioada, la dificultatile pe care padurarii le intampina la indeplinirea atributiilor de serviciu. Avem zeci de cazuri de atacuri, raniri si chiar decese. Nu voi accepta ca, pe langa aceste riscuri majore la care se supun, angajatii nostri sa aiba de suferit suplimentar din cauza lipsei de actiune sau a managementului defectuos”, a precizat Alexe.

In aceste conditii, ministrul Mediului solicita public conducerii Regiei Nationale a Padurilor Romsilva sa puna in aplicare de indata atat prevederile Legii nr. 234/2019 privind Statutul Personalului Silvic, cat si clauzele cuprinse in Contractul Colectiv de Munca (CCM) al Regiei.

“Principalele prevederi pe care conducerea Romsilva trebuie sa le operationalizeze urgent se refera la: acordarea indemnizatiilor pentru gradele profesionale conform Statutului, incepand cu data de 16 decembrie 2019; acordarea majorarii salariale pentru padurari (1,5 ori salariul minim garantat in plata); acordarea uniformelor de serviciu conform clauzelor CCM in vigoare si a Statutului”, se mai arata in comunicatul citat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2