Ministrul Cuc: Saptamana viitoare vom semna contractele cu firmele pentru modernizarea a doua loturi pe autostrada A2

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc a declarat, vineri, ca probabil saptamana viitoare se va semna contractul cu cele doua firme care au castigat lucrarile de modernizare pe doua loturi din A2 si ca acestea ar urma sa se efectueze in cursul noptii pentru a nu afecta traficul, informeaza AGERPRES.

La intalnirea cu ziaristii in santierul din Biharia al primului tronson de la granita al Autostrazii Transilvania, ministrul Cuc a fost intrebat despre situatia problematica din zona Fundulea a Autostrazii A2 si modul in care se va lucra acolo.

“Saptamana viitoare probabil se va termina perioada de depunere a contestatiilor si probabil ca tot saptamana viitoare vom semna contractul cu cele doua firme care au castigat cele doua loturi de modernizare pe autostrada A2. Voi avea o discutie si cu ministrul Turismului sa vedem exact cum vom incepe lucrarile la acel tronson din dale de beton. Intre timp am constituit o celula de criza in cadrul SDN-urilor care activeaza si gestioneaza Autostrada A2, ca in cazul in care vom avea acele aparitii de denivelari intre placile de beton sa se intervina in regim de urgenta ca siguranta participantilor la trafic sa nu fie pusa in pericol. Probabil vom incerca sa lucram in cursul noptii pentru a nu afecta traficul”, a declarat ministrul.

In noiembrie 2018, CNAIR a scos la licitatie lucrarile de intretinere a partii carosabile pe A2, Bucuresti – Fundulea, valoarea totala estimata a contractului fiind de circa 131,1 milioane de lei, fara TVA. Lucrarile propuse a se realiza in cadrul acestui contract sunt frezarea dalei de beton de ciment existenta pe o grosime de 8 centimetri, refacerea rosturilor transversale si longitudinale, colmarea fisurilor si crapaturilor, refacerea dalelor de beton, realizarea covorului asfaltic si a marcajelor rutiere (longitudinal, transversal si diverse).

Perioada de executie a lucrarilor este de 24 de luni (se va lucra doua sezoane pe an, primavara si toamna), iar perioada de garantie a lucrarilor este de 36 luni, potrivit CNAIR.

Pe de alta parte, cu privire la contestarea licitatiilor de catre “contestatarii de meserie”, ministrul Cuc a precizat ca, in circa trei saptamani, spera sa intre cu ordonanta de urgenta pe aceasta tema in sedinta de guvern.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2