septembrie 17, 2021

Ministrul de externe german avertizeaza ca destramarea UE este o amenintare reala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

steag-ue (1)Destramarea Uniunii Europene este o amenintare reala, a avertizat ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, in declaratii aparute inainte de publicarea lor luni in ziarul german Sueddeutsche Zeitung, relateaza duminica DPA, informeaza AGERPRES.

“Criza financiara, valul de refugiati in Europa si socul referendumului britanic au impins Europa intr-o turbulenta grava”, a declarat el pentru ziar.

Steinmeier a estimat ca evenimentele din ultimii ani — in momentul in care tot mai multe state pun la indoiala eficienta politicilor stabilite de Bruxelles — au facut clar faptul ca realitatile politice pe care multi le-au considerat permanente sunt pune din nou acum sub semnul intrebarii.

Seful diplomatiei germane a afirmat totodata ca extrema-dreapta populista profita de aceste temeri, in timp ce atrage atentia spre ceea ce, sustine ea, sunt esecuri ale UE asupra problemelor sociale, pentru a obtine voturi.

“Chiar si cei mai inversunati sustinatori ai Europei pot observa ca trebuie sa convingem din nou populatia, si trebuie sa o facem in afara turnurilor de fildes ale sustinatorilor oficiali ai Europei. Daca nu vom sti cum sa apreciem valoarea UE, atunci aceasta se va duce de rapa”, a mai spus Steinmeier.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2