Ministrul de externe nord-coreean ameninta SUA cu ‘o ploaie de foc’

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong-ho a avertizat ca tara sa ‘va face sa ploua cu foc’ asupra Statelor Unite ale Americii, in replica la ‘declaratiile belicoase’ ale presedintelui american Donald Trump, care a amenintat recent la ONU cu distrugerea Coreei de Nord, informeaza joi EFE si AFP, transmite AGERPRES.

Seful diplomatiei nord-coreene a facut aceste declaratii cu prilejul primirii unei delegatii a agentiei de presa TASS, care a vizitat Phenianul, potrivit presei nord-coreene de stat.

‘Este vointa ferma a intregii armate si a poporului Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC, denumirea oficiala a tarii — n.r.) de a face sa ploua cu foc peste SUA, care au amenintat sa distruga total RPDC’, a spus Ri, citat intr-un comunicat de agentia oficiala nord-coreeana KCNA.

Ri l-a acuzat pe Trump ca, ‘prin declaratiile sale belicoase si nesabuite de la ONU’, ‘a aprins fitilul razboiului’ impotriva Coreei de Nord. ‘Iubitul nostru comandant suprem Kim Jong-un a avertizat deja in mod ferm ca SUA trebuie sa actioneze intr-o maniera rationala si sa inceteze sa ne mai atace, daca nu vor sa fie umilite in fata lumii intregi, intrand in raza de actiune a tirurilor noastre’, a adaugat el.

‘Guvernul republicii noastre a declarat deja in mai multe randuri ca orice tentativa de a ne sufoca sub pretextul punerii in aplicare a unei rezolutii care include sanctiuni echivaleaza cu un act de agresiune si de razboi’, a amintit ministrul nord-coreean.

Ri a mai apreciat ca programul nuclear nord-coreean este ‘rodul valoros al luptei sangeroase a poporului coreean de a-si apara destinul si suveranitatea tarii in fata amenintarii nucleare prelungite a imperialistilor americani, si o valoroasa sabie justitiara’.

Ministrul de externe nord-coreean a asistat la Adunarea Generala a Natiunilor Unite in septembrie, in cadrul careia, in discursul sau, Trump a amenintat cu ‘distrugerea totala a Coreei de Nord’ pe fondul accelerarii programelor balistic si nuclear nord-coreene.

Potrivit Casei Albe, Trump a examinat marti, impreuna cu ministrul apararii Jim Mattis si cu seful Statului Major al SUA, Joe Dunford, ‘gama de optiuni’ de care dispun SUA in fata Coreei de Nord. Marti seara, sase avioane militare, intre care doua bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat Peninsula Coreeana, efectuand o simulare de tragere, in cel mai recent exercitiu de forta fata de Coreea de Nord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2