Ministrul de Finante: Grecia va intra in recesiune din cauza pandemiei

PNL

Economia Greciei se va contracta anul acesta, din cauza masurilor restrictive impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar proiectata recesiune va fi temporara, a avertizat ministrul elen de Finante, Christos Staikouras, citat de Reuters, informeaza AGERPRES.

In urma cu opt zile oficialul previzionase ca economia poate face fata turbulentelor provocate de epidemie si “va inregistra o crestere putin peste 0%”.

“Situatia economiei Greciei s-a deteriorat si continua sa se deterioreze. Criza se adanceste, va deveni din ce in ce mai adanca, iar economia va intra in recesiune in 2020”, a estimat marti Christos Staikouras.

Grecia, care a beneficiat de trei pachete de asistenta financiara si isi revine dupa o recesiune indelungata, prognoza un avans al PIB-ului de 2,8%. Dar Staikouras a dat asigurari ca scaderea activitatii economice va fi temporara, in schimb pagubele economice pe termen scurt vor fi semnificative.

Saptamana trecuta, premierul Kyriakos Mitsotakis anuntase ca Guvernul va injecta zece miliarde de euro pentru a sprijini economia afectata de epidemie.

Banca Centrala a Greciei a inrautatit prognoza de crestere a economiei in acest an de la 2,4% la 0%, din cauza efectelor negative ale pandemiei.

Luni, numarul deceselor din Grecia cauzate de noul coronavirus a ajuns la 17, in timp ce 624 persoane sunt contaminate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1