Ministrul de interne al Turciei: Aproape 300.000 de refugiati sirieni s-au intors in tara lor

Reclame home 1
Reclame home 1

Aproape 300.000 de sirieni care se refugiasera in Turcia s-au intors in Siria dupa doua operatiuni militare turce desfasurate in aceasta tara in 2016 si 2017, a anuntat ministrul turc de interne Suleyman Soylu, informeaza sambata AFP, transmite AGERPRES.

Numarul de sirieni refugiati in Turcia „care s-au intors in tara lor se ridica la 291.790” dupa aceste doua ofensive militare, a declarat Suleyman Soylu intr-un discurs sustinut in provincia Edrine (nord-vest).

Incepand cu august 2016, armata turca si grupari ale insurgentilor sirieni au desfasurat ofensiva „scutul Eufratului” in nordul Siriei, impotriva gruparii jihadiste Stat Islamic (SI).

Intre ianuarie si martie 2018, grupari insurgente siriene si armata turca au intreprins o ofensiva impotriva fortelor kurde ale Unitatilor pentru Apararea Poporului (YPG), militie kurda considerata grupare terorista de Ankara, cu obiectivul de a le alunga din regiunea Afrine (nord-vestul Siriei).

Saptamana trecuta, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenintat ca va lansa „in cateva zile” o noua operatiune impotriva militiei YPG in nordul Siriei. Ankara considera YPG, aliate ale Washingtonului in lupta impotriva SI, o prelungire siriana a rebelilor kurzi din Turcia. Insa, dupa ce presedintele american Donald Trump a anuntat retragerea trupelor americane din Siria, presedintele Erdogan a declarat vineri ca ofensivele prevazute impotriva YPG si SI vor avea loc „in urmatoarele luni”.

Turcia gazduieste in jur de 3,5 milioane de sirieni care au fugit de razboiul civil din tara lor si circa 300.000 de irakieni.

In 2017, circa 96.000 de afgani au sosit in Turcia, dintre care 30.000 au fost repatriati, a mai spus ministrul turc de interne. Tot in 2017, 46.000 de afgani care au incercat sa intre ilegal pe teritoriul turc au fost arestati, a adaugat Soylu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole