Ministrul de interne german atrage atenţia asupra creşterii numărului de migranţi pe ruta balcanică

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

imigranMinistrul de interne german, Horst Seehofer, a avertizat marţi în legătură cu creşterea numărului de migranţi care încearcă să ajungă în Europa folosind aşa-numita rută balcanică, relatează dpa, informează AGERPRES.

Deplasarea masivă a migranţilor prin ţările din Balcani a fost unul dintre factorii care au agravat criza migraţiei în Europa în 2015-2016.

Aceşti migranţi, dintre care mulţi fugeau de conflictele din Orientul Mijlociu, au călătorit din Turcia în Grecia sau Bulgaria, apoi pe teritoriile unora dintre fostele republici iugoslave, ulterior în Ungaria şi Austria către Europa Occidentală şi nordul continentului.

”Este evident că numărul migranţilor creşte semnificativ, în special pe ruta balcanică. Trebuie să facem ceva, astfel încât să nu revenim la niveluri alarmante” de migranţi, a declarat Seehofer într-un interviu pentru agenţia de presă germană.

El a adăugat că 200.000 de migranţi pe an ar fi un nivel acceptabil pentru Germania ”fără probleme politice sau sociale”. Anul trecut, numărul cererilor de azil depuse în Germania a fost puţin peste 100.000.

Horst Seehofer, care intenţionează să facă un pas în lateral din prim-planul politicii germane după alegerile parlamentare din septembrie, s-a declarat ”convins” că problema migraţiei va fi o prioritate şi pentru succesorul său.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2