Ministrul Econnomiei: Am propus ridicarea barierelor de pret pentru gazele naturale si energia electrica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca a propus ca proiectul de lege de modificare a OUG 114 sa contina prevederi in domeniul energiei precum ridicarea barierelor de pret la producator „pentru gazele naturale la 1 iulie 2020 si pentru energia electrica la 31 decembrie 2020”, informaza AGERPRES.

„In ambele zone – si de energie electrica, si de gaze naturale -, OUG 114 a impus niste bariere de pret la achizitia energiei electrice si a gazului natural de la producator catre furnizori. A scazut pretul de achizitie a energiei electrice si a gazelor naturale pentru furnizori, dar la populatia casnica pretul nu a scazut. S-a creat o marja mult mai mare pentru furnizori in a-si mari profitul. Am propus Guvernului, in prima lectura, ridicarea acestor bariere de pret la producator pentru gazele naturale la 1 iulie 2020 si pentru energia electrica la 31 decembrie 2020”, a declarat Virgil Popescu, vineri seara, la finalul sedintei de guvern.

Ministrul Economiei a vorbit si despre ridicarea taxei de 2% impusa companiilor din energie pe cifra de afaceri, „o taxa in urma careia s-au strans peste 600 de milioane de lei in conturile ANRE”.

„Am propus Guvernului ca, cu acesti bani, sa se poata efectua proiecte in zona de energie, de eficienta energetica si sa-i putem folosi si pentru consumatorul vulnerabil, pentru ca tot in cursul anului 2020 ne-am propus sa definim consumatorul vulnerabil si schema de finantare a acestuia”, a adaugat Popescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2