Ministrul Economiei îşi va face concediul în România în acest an

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunţat că îşi va face concediul în România în acest an şi a precizat, în context, că românii care doresc să plece în vacanţă în alte ţări trebuie să se protejeze şi să respecte regulile ţării respective, relatează Agerpres.

“Eu unul anul acesta voi merge în turism intern. În fiecare an am plecat din ţară, anul acesta voi rămâne în România. Cred că este mai safe pentru mine, pentru familia mea, să ne petrecem cât avem din acest concediu în România. Asta nu înseamnă că, dacă sunt români care vor să plece în Grecia sau în alte state, nu se pot duce. Trebuie să aibă foarte mare grijă să se protejeze, să respecte regulile ţării respective pentru că numai aşa pot să se întoarcă sănătoşi acasă”, a afirmat Popescu luni seara, la B1TV.

El a subliniat că este un promotor al turismului intern şi a precizat, de asemenea, că nu crede că este comod să stai ore în şir la coadă ca să te duci în vacanţă în Grecia.

“Sunt un promotor al turismului intern. Sunt ministru al Turismului şi îmi doresc cât mai mulţi turişti şi români şi străini să vină să îşi petreacă vacanţele în România. Dacă îmi aduc bine aminte, în urmă cu trei sau patru săptămâni, era o dispută că noi nu dorim ca cetăţenii noştri să plece în Bulgaria, în Grecia, în Serbia, acea trilaterală. Ce a mai rămas din acea trilaterală? Serbia, o ţară care aderase prima dată la acea trilaterală, nu mai are dreptul de a intra în Grecia. Bulgaria are cazuri (de infectare cu coronavirus n.r) mai multe decât România. Grecia a lăsat un singur punct vamal deschis pentru că, spun ei, nu mai fac faţă din punct de vedere logistic decât într-un singur punct pentru a putea tria toţi turiştii. Nu cred că este comod să te duci în vacanţă în Grecia şi să stai ore în şir la coadă şi poate ai ghinionul să ai temperatură, să nu ai această boală, acest virus, dar să stai în izolare în Grecia tocmai pentru faptul că ai temperatură“, a mai spus Virgil Popescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1