Ministrul Economiei: Remin Baia Mare ar putea fi redeschisa in februarie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Proiectul minier Remin Baia Mare ar putea fi redeschis odata cu aprobarea noii legi a minelor, cel mai probabil in cursul lunii februarie, a declarat ministrul Economiei, Andrei Gerea, in cadrul unei intalniri cu ambasadorul ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania, Martin Harris, care a avut loc joi, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ministerului, ambasadorul Martin Harris a dorit sa se informeze cu privire la situatia Remin Baia Mare si care este perspectiva clara pentru aceasta companie.

„Legat de acest subiect, ministrul Gerea a explicat ca, odata cu aprobarea noii legi a minelor, cel mai probabil in cursul lunii februarie, va exista cadrul legal pentru redeschiderea proiectului minier la Remin Baia Mare. De altfel, textul noii legi a minelor a fost imbunatatit substantial, astfel incat este favorabil celor care doresc sa investeasca in sectorul minier. Astfel, noua lege prevede scurtarea unor termene, asigurarea respectarii proprietatii, despagubiri corecte, transparenta si au fost eliminate prevederile care puteau fi interpretate ca fiind cu dedicatie’, se arata in comunicat.

Totodata, ambasadorul Harris a dorit sa afle care sunt prioritatile mandatului ministrului Economiei, Andrei Gerea.

Astfel, demnitarul roman a apreciat ca printre prioritatile activitatii sale se afla gasirea de solutii pentru companiile din portofoliul Ministerului Economiei, care se afla in dificultati financiare, precum Oltchim, Cuprumin Abrud sau Remin Baia Mare, revitalizarea industriei de aparare, precum si a altor domenii aflate in responsabilitate.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2