Ministrul Educatiei: Absolventii de IT nu acopera nici jumatate din necesarul companiilor

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a declarat joi, la Petrosani, ca una dintre cele mai mari cereri de specialisti pe piata muncii vine din partea companiilor de IT, unde numarul absolventilor de studii superioare nu acopera nici macar jumatate din necesarul acestora, informeaza AGERPRES.

„Astazi spunem unei universitati ca nu mai putem finanta programe de stiinte politice, drept sau religie la acelasi nivel ca pana acum, pentru ca nevoia lor pe piata nu mai este atat de mare ca in anii trecuti si trebuie sa inteleaga, si ei, acest lucru. In momentul de fata, in sectorul IT nu putem, prin absolventii pe care ii livram, sa acoperim nici macar jumatate din cererea companiilor”, a spus, intr-o conferinta de presa, ministrul Educatiei.

In ceea ce priveste o corelare si a studiilor din invatamantul preuniversitar cu necesarul de pe piata muncii, ministrul Valentin Popa a mentionat ca prioritatea o are invatamantul tehnic profesional, cu accent pe invatamantul dual.

„In invatamantul preuniversitar ne preocupa foarte mult sa dezvoltam invatamantul profesional tehnic si, in special, invatamantul dual. Este prioritatea mandatului in sistemul preuniversitar – invatamantul dual, cel care este sustinut atat de stat, cat si de companii, si unde pregatim tinerii exact pentru ceea ce au nevoie intreprinderile si companiile noastre”, a aratat ministrul Educatiei.

Ministrul Valentin Popa a participat, joi, la aniversarea a 70 de ani de la infiintarea Universitatii din Petrosani, singura institutie de invatamant superior din tara care pregateste ingineri in domeniul mineritului. Cu acest prilej, universitatea a primit, prin ordin de ministru, placheta si diploma aniversara „Dimitrie Gusti”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole