Ministrul Educatiei: „Ar fi oportun un manual de arta si traditie”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Liviu Pop nu se lasa intimidat de isteria provocata de manualele scolare pe care le propune si mai vine cu o idee: manual de arta si traditii populare. Aflat la Sighet, in cadrul unei vizite la Scoala 10 din localitate, ministrul Educatiei a privit cu interes propunerea primarului Horia Scubli de a aseza intr-un cadru institutionalizat tot ceea ce inseamna arta si traditii populare.

Edilul sighetean a precizat faptul ca in intreg judetul, cu precadere in zona Maramuresului Istoric, in toate unitatile scolare se desfasoara activitati legate de folclor, astfel ca in aria curriculara, o materie care sa vizeze traditiile si obiceiurile ar fi oportuna.

„Nu exista unitate scolara in aceasta zona care sa nu aiba un ansamblu popular sau ceva legat de folclor. E o emulatie fata de traditie. Dorim sa institutionalizam acest lucru. Pentru ca nu avem o scoala anume care sa se ocupe doar de muzica, arte si traditii populare. Nu putem continua in felul acesta. In piata cu produse traditionale, iile, daca nu sunt din China, sigur sunt din Polonia, iar clopurile, fara exceptie, sunt din China. Hai sa le producem noi. Copiii pot fi invatati sa le faca, iar traditia sa mearga mai departe”, a spus Horia Scubli.

Ministrul Liviu Pop a achiesat la aceasta initiativa, afirmand ca s-ar putea realiza chiar un manual scolar, in care traditiile din Maramures sa ocupe un loc privilegiat.

„Am notat provocarea primarului Horia Scubli. Ar fi oportun un manual de arta si traditie, pentru ca lectii de genul acesta pot fi predate in orice scoala din Romania. Se pot filma si posta pe biblioteca virtuala, asa cum am zis ca facem. Noi, in Maramures, suntem privilegiati fata de alte zone ale tarii, pentru ca avem traditia la ea acasa”, a conchis Liviu Pop.

Insa ministrul Educatiei nu a scapat doar cu atat. Sighetenii au venit cu o noua provocare, prinzandu-l intr-o hora pregatita de ansamblul scolii respective.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. dandanmm

  Ministrasul asta are o psihoza legata de manuale. El nu intelege ca un copil nu poate respira daca in loc de copilarie ii bagi in fata teancuri de carti. Daca printr-o minune el ar mai fi elev in clasele primare ar mai trece clasa? Sigur nu si nu l-am mai avea ministru intr-un sumbru viitor.

  Reply
 2. cc

  am crezut ca ai atins maximul … cand ai scos manualul de sport, dar vad ca poti si mai mult, din pacate …. asa ministru asa educatie , adica sub zero … bine, stim ca trebuie bani pa PCR, scuze PSD si ii scoateti din tot felul de marsavii, inclusiv din mitele de la tipografii sau cei care fac aceste manuale, dar deja parca e prea mult …

  Reply
 3. Danny

  Mai bine ar edita manualele la materiile fundamentale din programa de invatamant.Nastrusnice si nerealiste idei mai are si acest personaj,pus sa indrume educatia!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole