Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru: Sistemul trebuit reformat, imbunatatit; trebuie sa formam profesori

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

mircea_dumitru_57629000Ministrul Educatiei Nationale, Mircea Dumitru, a declarat luni, la Brasov, in cadrul unei dezbateri, sistemul educational trebuie “reformat si imbunatatit”, in momentul de fata, pasul necesar care trebuie facut fiind acela de a “forma profesori”, informeaza AGERPRES.

“Este vorba despre mai multe elemente care trebuie coordonate, coroborate astfel incat, intr-un viitor nu foarte indepartat, sa avem profesori care sa fie motivati, bine pregatiti, competitivi. O scoala are nevoie de profesori buni. Nu poti sa ai o scoala buna fara sa ai profesori buni.

Tot acest sistem din care fac parte elevi, profesori, parinti, autoritati locale, autoritati publice trebuie reformat, imbunatatit. Ne putem intreba care este in momentul de fata lucrul cel mai important care trebuie facut si cred ca, in momentul de fata, pasul pe care trebuie sa-l facem este acela de a forma profesori.

Avem nevoie sa-i angajam si sa-i tinem in sistem pe cei mai buni absolventi ai programelor universitare si nu doar pe cei care, pentru o perioada vremelnica, nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca mai bine platit, cu un prestigiu mai ridicat (…)”, a afirmat ministrul Educatiei Nationale, in cadrul dezbaterii dezbaterii “Cariera didactica in invatamantul preuniversitar”, care s-a desfasurat la Universitatea Transilvania.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *