Ministrul Educatiei: Proiectul Legii manualului scolar va fi inaintat in maxim o luna catre Parlament

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Proiectul Legii manualului scolar va fi inaintat catre Parlamentul Romaniei in cel mult o luna, a declarat vineri, la Oradea, ministrul Educatiei, Liviu Pop, la debutul primei dezbateri regionale privind proiectul acestei legi, informeaza AGERPRES.

“Optimist, in maxim o luna putem sa avem proiectul Legii manualului scolar inaintat catre Parlamentul Romaniei si odata pentru totdeauna sa punem capat acestei probleme pe care am avut-o in sistemul de invatamant in ultimii 27 de ani cu privire la manualul scolar.

Proiectul de Lege a manualului scolar este in dezbatere publica. Continuam aceasta dezbatere la nivel regional, va urma o alta dezbatere la Valcea, cu ceilalti colegi din sudul tarii, si la Iasi, cu colegii din Moldova, astfel incat sa avem un proiect de lege pe care Guvernul Romaniei sa il inainteze catre Parlamentul Romaniei. Nu ne vom angaja raspunderea pe Legea manualului scolar. Vom face aceasta propunere Parlamentului pentru a dezbate clar Legea manualului scolar”, a declarat ministrul Pop.

Ministrul Educatiei a precizat ca la prima intrunire regionala pentru dezbaterea proiectelor de legi pe care ministerul le are in atentie se vor discuta nu numai Legea manualului scolar, ci si Legea educatiei si normele metodologice ce trebuie modificate in legislatia secundara.

Peste 150 de reprezentanti ai inspectoratelor scolare, directori de scoli si cadre didactice din 12 judete din zonele de vest si nord-vest ale tarii participa vineri la Oradea la o prima dezbatere din seria consultarilor regionale dedicate proiectului Legii manualului scolar.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *