Ministrul Educatiei: Salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat luni ca salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta, transmite AGERPRES.

Ea a avut o intalnire cu parlamentarii PNL.

“Pot sa va spun faptul ca am asigurat pe toata lumea de un lucru foarte important, si anume ca de la 1 ianuarie si de la 1 septembrie salarizarea profesorilor va fi pe grila maxima. Deci, se va face aceasta marire de salariu pentru cadrele didactice”, a spus ministrul dupa intalnire.

Programul pilot “Masa calda” va fi extins de la 50 de unitati de invatamant la 150.

“Probabil ca maine aceasta ordonanta de urgenta va fi pe ordinea de zi si va fi adoptata. (…) Generic, lumea il cunoaste sub denumirea ‘Masa calda’, de fapt se cheama un supliment alimentar, un pachet alimentar. Acolo unde au cantine, e clar unde vor primi aceasta masa, iar unde nu exista aceasta posibilitate, exista solutia acelui sandvis pe care il poate primi copilul in conformitate cu normele de aplicare a ordonantei de urgenta”, a adaugat Anisie.

Ea a subliniat ca acest program nu se suprapune cu “Laptele si Cornul”.

Ministrul a aratat ca bursa profesionala a crescut de la 200 de lei la 300 de lei, sustinand ca aceasta va creste gradual.

Anisie a indicat ca exista un program de modernizare a liceelor tehnologice si a laboratoarelor din invatamantul preuniversitar.

Ministrul Educatiei a solicitat primarilor sa furnizeze sapun unitatilor de invatamant.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2