Ministrul Educatiei: Vrem sa gasim o forma de liceu tehnologic dual, cu mai multa practica

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi, la Alba Iulia, ca va fi crescuta cifra de scolarizare la scolile profesionale si ca se va cauta sa fie gasita o forma de liceu tehnologic dual, cu mai multa practica, informeaza AGERPRES.

Intrebata daca va fi introdusa media minima 5 la admiterea la liceu, Ecaterina Andronescu a raspuns ca se va gandi putin diferit, in sensul cresterii cifrei de scolarizare la scolile profesionale.

“Si sa incercam sa vedem daca liceul tehnologic care astazi, intr-o buna parte a lui, nu da rezultatele la care ne asteptam, sa gasim o forma de liceu tehnologic dual, cu mai multa practica si cu o meserie de alt nivel la sfarsitul acestui ciclu de invatamant”, a spus ministrul Educatiei.

In ceea ce priveste angajamentul privind construirea a o mie de gradinite cu program sportiv, Andronesu a spus ca trebuie ca programul sportiv sa creasca in activitatea integrala ca pondere.

“Asta presupune ca se vor construi aceste gradinite si avem obligatia ca, in ciclurile primar si gimnazial, noi sa continuam activitatea didactica impletita cu activitatea sportiva. Adica programul sportiv sa creasca ca pondere in activitatea integrala”, a declarat ministrul Educatiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1