Ministrul Finantelor: Sper ca pana la final de an sa fie o surpriza placuta pe Pilonul II de pensii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pilonul II de pensii nu va fi taiat, suspendat sau eliminat ci, din contra, pana la final de an ar putea fi „o surpriza placuta”, pe acest pilon de pensii, a declarat miercuri, la Digi 24, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, informeaza AGERPRES.

„Nu va taia nimeni din Pilonul II, nu va suspenda, nu va bloca, nu va elimina, chiar, din contra, sper ca pana la final de an sa fie si o surpriza placuta pe acest Pilon II de pensii, adica exact contrariul celor spuse de unii si altii care tot aruncau asa in piata…”, a spus Teodorovici.

Potrivit acestuia, modificarea va fi facuta in baza analizei realizate in iulie, fiind luate in calcul randamentele, costurile, posibilitatea de investitii in alte zone etc.

„In baza acelei analize pe care am anuntat ca o facem undeva in iulie, pentru ca trebuie sa vezi in 10 ani ce a mers bine, ce trebuie indreptat, fie ca lasi fondurile de pensii sa faca investitii si in alte zone, cum sunt in alte state. Vedem, daca da, care este riscul, trebuie sa vedem exact, legal, la nivel european care este aria de posibilitati. Asta. Foarte bine. Cat are Romania? Atat. Putem extinde? Da. Cu ce risc? Sa vedem daca toate randamentele sunt cele corecte. Poate pot fi randamente mult mai bune pentru fondurile de pensii. Sa vedem si costurile, daca acele costuri pe care operatorii le incaseaza, pe care noi le acoperim daca nu cumva sunt foarte mari sau prea mari. Hai sa vedem, ca tot ce facem sa facem in interesul celui care are incredere in astfel de pilon de pensii. Si atunci si cu alta masura din partea statului, poate de a mai pune in aceasta zona anumite sume, astfel incat lumea sa fie multumita. Poate vedem si o alta alternativa. Poate vorbim de Pilonul III. Poate fi in asa fel facut sa fie un mix, astfel incat omul sa aleaga cea mai buna varianta pentru anii ce urmeaza pentru pensie”, a explicat ministrul Finantelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2