Ministrul Finantelor: Statul trebuie sa incurajeze munca, nu nemunca; toate cheltuielile publice trebuie verificate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toate cheltuielile publice trebuie verificate, iar in a doua parte a anului vom veni cu un raport pentru ca statul trebuie sa incurajeze munca, nu nemunca, a declarat, marti seara, la postul public de televiziune, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, informeaza AGERPRES.

“In sistemul bugetar vorbim despre 1,2 milioane de salariati. Trebuie sa analizam toate cheltuielile publice. Vom veni cu un raport in a doua parte a anului. Din pacate, este o situatie in care e mai bine sa muncesti la stat decat la privat. Fiecare om insa trebuie sa justifice ceea ce face. Facand achizitiile centralizat, se pot reduce cheltuielile bugetare. Statul trebuie sa incurajeze munca, nu nemunca, cea ce implica o serie de masuri, prin care sa punem omul sa faca ceva pentru banii pe care statul ii acorda, ca ajutor social, de exemplu”, a afirmat Teodorovici.

Potrivit ministrului Finantelor, in acest an nu se va lua in discutie introducerea impozitului pe gospodarie sau a impozitului global.

“Trebuie sa invatam sa vorbim mai putin si doar cand lucrurile sunt foarte clare atunci trebuie sa le comunicam. Anul acesta nu discutam despre impozitul global sau impozitul pe gospodarie. Cei care tipa acum sunt cei care taiau in trecut. Hai sa lasam cartea neagra si sa discutam despre solutii. Indiferent ca suntem de dreapta sau de stanga, scopul nostru comun este bunastarea romanilor”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2