Ministrul Finantelor: Sunt peste 602.000 declaratii unice depuse pana in prezent

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Peste 602.000 de declaratii unice au fost depuse pana in prezent, iar 30% online, ceea ce reprezinta o crestere fantastic de mare, de la 5% la inceputul anului, a declarat, marti seara, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la TVR1, informeaza AGERPRES.

“Partea buna la declaratia unica este ca pana la finalul zilei de ieri (luni n.r.) sunt peste 602.000 de declaratii unice depuse, 30% online, ceea ce este o crestere fantastic de mare, pentru ca era 5% la inceputul anului. 31 iulie este termen final de depunere a declaratiei unice, fie ca e pe hartie, fie ca e online, dupa care toti colegii mei de la ANAF vor introduce ei in spatiul virtual ce s-a depus pe hartie, dar acea persoana nu mai are reducerea de 5% daca depune pe hartie. Daca depune online are o reducere de 5% la obligatiile fiscale pentru acest an”, a explicat Teodorovici.

Acesta a spus ca pana la 1 septembrie cei care au depus pe hartie vor putea intra cu parola de acasa in spatiul virtual sa isi confirme datele introduse de ANAF, iar dupa aceasta data “toate vor fi online si se comunica numai online intre noi si contribuabili”.

“O sa dam probabil un timp de gandire, pana la 1 septembrie, probabil o luna si ceva de zile, astfel incat cei care au depus pe hartie sa intre cu parola de acasa in spatiul virtual sa isi confirme datele, poate colegii mei au gresit cand au introdus in sistem, si la 1 septembrie efectiv toate vor fi online si se comunica numai online intre noi si contribuabili. Nu mai trimitem plicuri acasa, s-a inchis. Rectificarea declaratiei o puteti face oricand doriti daca intrati in spatiul virtual si puteti beneficia de o reducere de cel mult 10%, 5% ca ati depus online si inca 5% ca ati depus pana la finalele lunii decembrie. Termenul de plata final este pana in martie anul viitor, dar daca faceti pana in decembrie aveti 5% reducere, iar de la 1 ianuarie 2019, repet este singura cale de comunicare intre noi si cotribuabil, fie ca e persoana fizica, fie juridica”, a mai spus seful de la Finante.

In privinta modificarilor pe Codul Fiscal, ministrul Eugen Teodorovici a precizat ca in aceasta vara se lucreaza la o analiza comparativa pe Codul Fiscal si pe Codul de Procedura Fiscala “articol cu articol”, iar la final de an va exista un proiect de lege si pe un Cod Fiscal si pe Procedura Fiscala.

“Pe timpul acesta al verii, colegii mei lucreaza la aceasta analiza comparativa cu tot ce este Codul Fiscal, Codul de Procedura Fiscala, se ia articol cu articol, daca e vreo propunere de facut si care sunt argumentele. Lucram foarte mult si deschis cu tot ce inseamna mediul economic, am invitat structurile asociative, de la Comisia din Parlament de Buget-Finante, ambele Camere, pentru ca la final de an sa avem un proiect de lege si pe un Cod Fiscal si pe Procedura Fiscala si imi doresc foarte mult un consens cat mai larg in Parlament astfel incat sa le asezam prevederile legale asa cum este mai simplu de inteles si de aplicat. Nu facem o revolutie. De la 1 ianuarie 2019 trebuie sa ramana asa cum ele se fac. Au fost multe modificari ale Codului Fiscal si vrem sa asezam aceste modificari intr-o forma consolidata ca omul sa stie despre ce se discuta cand vine vorba despre zona fiscala”, a subliniat Teodorovici.

El a adaugat ca la fel se va face si pe zona de evaziune fiscala, adica pe Legea 241 privind combaterea evaziunii fiscale plus alte prevederi din alte acte normative, care se vor armoniza pana in toamna, astfel incat firmele sa nu mai fie descurajate sa faca investitii in Romania.

Reclame home 1
Data curenta: ’21/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *